Tredje dag med protester i Georgia

Titusener krever at presidenten går av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptil 10.000 georgiere demonstrerer for tredje dag på rad mot president Mikhail Saakasjvili.

Demonstrantene krever at presidenten går av og anklager ham for å være en autoritær leder. Men Saakasjvili avviser alle krav om nyvalg.

- Valgene skal holdes på det tidspunktet som angis i grunnloven: høsten 2008. Og da mener jeg både president- og nasjonalforsamlingsvalget, sa Saakasjvili i et intervju i kveld.

Presidenten avviste også påstandene om at han ikke har levd opp til løftene om økonomiske reformer.

Om lag 70.000 personer deltok i fredagens demonstrasjon foran den georgiske parlamentsbygningen. Lørdag møtte minst 12.000 personer fram.

Saakasjvili var for fire år siden en av de store heltene i den prodemokratiske «roserevolusjonen» i Georgia. Men mange georgiere er nå skuffet over hans innsats som president og krever nyvalg.

- Hvor er presidenten vår? Hvor gjemmer han seg? Han har ikke vist seg på flere dager ettersom han er redd sitt eget folk. Han er redd for å se folket i øynene, sa David Berdzenisjvili, leder for det republikanske partiet, til de fremmøtte søndag.


(NTB)

PROTESTERER: For tredje dag på rad fylles Georgias hovedstad med demonstranter. Fredag protesterte 70 000 personer mot presidenten. I kveld krever 10 000 at han må gå. Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE /SCANPIX
PROTESTERER: For tredje dag på rad fylles Georgias hovedstad med demonstranter. Fredag protesterte 70 000 personer mot presidenten. I kveld krever 10 000 at han må gå. Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE /SCANPIX Vis mer