Tredje dødsfall på åtte dager i Grand Canyon. Mann (67) falt i døden

67-åringen falt utfor en kant ved et utkikkspunkt.

FALT I DØDEN: En 67 år gammel mann falt onsdag i døden i Grand Canyon. FOTO: Nlbfoto / imagebroker / REX / NTB scanpix
FALT I DØDEN: En 67 år gammel mann falt onsdag i døden i Grand Canyon. FOTO: Nlbfoto / imagebroker / REX / NTB scanpixVis mer

En 67 år gammel mann fra California døde onsdag etter å ha falt fra et utkikkspunkt ved sørkanten i parken, skriver Reuters.

Mannen var på besøk i Grand Canyon alene, da han ifølge vitner skal ha falt utfor kanten. Vitnene varslet redningsmannskaper, som fant den døde mannen over 100 meter nedenfor utkikkspunktet.

Tre dødsfall på ei drøy uke

Dette er det tredje dødsfallet i Grand Canyon i løpet av ei drøy uke. 26. mars ble en person funnet omkommet i det samme området som 67-åringen døde i. Den døde personen skal ikke ha blitt funnet i nærheten av et utkikkspunkt, men så langt har det ikke kommet ut noen detaljer om dødsfallet.

Identiteten på den omkomne er heller ikke kjent.

Torsdag i forrige uke snublet en turist fra Hongkong da han var i ferd med å ta bilder.

Ulykka skjedde vest i Grand Canyon, nær det spektakulære utkikkspunktet Eagle Point Skywalk. Rett under kanten finnes noen utspring og fordypninger i fjellsida som det er mulig å stå på, men ingen barrierer som forhindrer folk i å ta seg ned dit.

Skilt på stedet advarer folk mot å gå for nær kanten.

Helikopter ble satt inn for å hente ut liket av turisten, som ble funnet 300 meter lenger nede.

Talsmann David Leibowitz understreket at turisten i 50-åra ikke befant seg på selve attraksjonen - ei hesteskoformet glassbru der man kan se rett ned - da han falt.

Bekymret for parkenes ressurser

I etterkant av de to første dødsfallene pekte flere eksperter på at nasjonalparkene har utfordringer med å håndtere det store antallet turister som besøker dem hvert år.

Selv om det veldig sjelden skjer ulykker, bekymrer flere eksperter seg for at parkene mangler ressurser. Parkansatte forsøker så godt de kan å sette opp gjerder og varselskilt, og informerer også de besøkende om farene, så er det begrenset hva de kan få til med stadig mindre ressurser.

- Jeg vet at parkene gjør alt de kan, men spørsmålet er hvor mye de faktisk kan gjøre med begrensede ressurser, sier Phil Francis, leder for koalisjonen for å beskytte Amerikas nasjonalparker til NBC News.

Ifølge ham har flere nasjonalparker mistet 20 til 25 prosent av sine parkansatte de siste ti åra.

Over 60 personer har falt i døden i Grand Canyon siden 1925. I tett på 20 tilfeller skal personene som falt ha vært opptatt med å posere eller ta bilder da de falt i døden, ifølge Michael P. Ghigleri, som har skrevet boka «Over the Edge: Death in Grand Canyon».

Han påpeker at selv om tallene fremdeles er ganske lave sammenliknet med hvor mange som besøker nasjonalparkene, så ser det ut til at det har vært en oppgang i dødsfall som følge av at folk poserer eller tar bilder.

- Men det er ingen epidemi, det er fremdeles en av en million, sier han.