Tredje gang denne måneden: Toro tilbakekaller nok et produkt

- Beklager på det sterkeste.

IKKE SPIS DENNE: Er browniene merket med utløpsdatoen i 2017, må du kaste den eller returnere den, forteller Orkla Foods. Foto: Toro
IKKE SPIS DENNE: Er browniene merket med utløpsdatoen i 2017, må du kaste den eller returnere den, forteller Orkla Foods. Foto: Toro Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For tredje gang i november, kaller Toro nå tilbake et produkt. Denne gangen er det Toro Brownies som ikke bør spises.

Tilbakekallingen gjelder sjokoladekakeposene merket med Best før 26.08.2017. Årsaken er at produktet kan inneholde spor av mandler og dermed kan gi allergiske reaksjoner for folk med nøtteallergi, forteller Toro.

- Vi har fått inn en henvendelse fra en forbruker som fikk en allergisk reaksjon etter å ha spist browniene. Vi satt i gang omfattende analyser, og fant spor av mandler i ett parti brownies. Derfor går vi ut og informerer om det og kaller produktet tilbake.

Det sier kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Stabburet/Orkla Foods Norge til Dagbladet.

- Vi har også bedt butikkene om å fjerne produktet fra hyllene sine.

Tidligere denne måneden tilbakekalte Toro bearnéssaus og tomatsupper, fordi det viser seg at de kan inneholde spor av egg. Tre dager seinere tilbakekalte de enda et parti supper.

- Det er noe vi beklager på det sterkeste. Hendelsene har ikke noe med hverandre å gjøre, årsaksmessig. Og finner vi feil på produktene som ikke er deklarert - som i forhold til disse allergenene - så trykker vi på alarmknappen. Jeg har jobbet her i fem år og det er tredje gangen jeg har vært med på å trykke på alarmknappen, sier han til Dagbladet.

Toro ber forbrukerne kaste produktene eller returnere dem til Toro. Pengene får man tilbake.

Hvordan skjer en slik feil?

- Vi har ikke kommet til bunns i hvordan mandlene kom i pakkene, men vi jobber med finne ut av det. Vi har klart å isolere feilen til det ene partiet, sier han.

LES OGSÅ:
Kaller tilbake populære Toro-poser
• Flere Toro-supper trekkes tilbake

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer