TREDJE MASSAKRE PÅ TO DØGN

LONDON (NTB-AFP-DPA-Reuters): Den britiske avisa The Guardian melder om den tredje massakren på kosovoalbanske sivile som er avdekket på 48 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avisas korrespondent melder at minst fire kosovoalbanske flyktninger ble drept mandag nær Vraniq, rundt 50 kilometer sørvest for provinshovedstaden Pristina. 50 andre fra den samme gruppen som ble ført bort av serbiske styrker, er ikke kommet tilbake.

- Den siste massakren skjedde da serbiske sikkerhetsstyrker lurte en gruppe kosovoalbanske flyktninger til å oppgi tilfluktsstedet i fjellene og begi seg på vei hjem, forteller vitner. De drepte fire menn og arresterte andre før de plyndret og brente biler og traktorer, skriver avisen.

En observatør fra menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch bekrefter drapene.

- Jeg så fire døde. To var åpenbart henrettet på kloss hold, en hadde fått nesen skåret av.

Flyktingenes 250 kjøretøyer var fullstendig ødelagt. 300 menn ble arrestert og ført bort. Onsdag kom 250 tilbake, men ingen vet noe om de øvrige 50.

Sikkerhetsrådet møtes

FNs sikkerhetsråd møtes til hastemøte seint i kveld for å drøfte situasjonen i Kosovo og eventuelle straffetiltak mot Jugoslavia. Storbritannia og Nederland foreslår at EU skal utvide sanksjonene mot Serbia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer