BESLAGLAGT: En Toyota Yaris, lik den på bildet, har vært etterlyst og er nå beslaglagt av politiet. Foto: Politiet
BESLAGLAGT: En Toyota Yaris, lik den på bildet, har vært etterlyst og er nå beslaglagt av politiet. Foto: PolitietVis mer

Kidnapping i Oslo

Tredje mistenkt i kidnappingssak pågrepet, etterlyst bil trolig funnet

Men offeret er fremdeles ukjent og ikke funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet pågrep grytidlig i morges mannen som har vært etterlyst internt etter kidnappingen sør i byen torsdag. Fra før er to mistenkte pågrepet.

- Han ble pågrepet klokka 05.30 og skal avhøres i løpet av dagen, opplyser politiførstebetjent Thor Martin Elton til Dagbladet.

Politiet har også tatt beslag i en sølvfarget Toyota Yaris som svarer til kjøretøyet de etterlyste etter kidnappingen.

- Den har tilknytning til en av de to tidligere pågrepne, forteller Elton.

Trolig kastet

Bilen hadde stjålne svenske skilter da den ble observert under kidnappingen torsdag morgen. Disse står ikke på den beslaglagte bilen, og politiet tror de kan være kastet et sted.

- Vi er interessert i at folk som eventuelt finner skiltene, melder fra til oss og ikke klabber for mye på dem. Dette av hensyn til fingeravtrykk og DNA, sier politiførstebetjenten.

ÅSTEDET: Kidnappingen skjedde på Ljan i bydel Søndre Nordstrand, ikke langt fra E18. Foto: Politiet
ÅSTEDET: Kidnappingen skjedde på Ljan i bydel Søndre Nordstrand, ikke langt fra E18. Foto: Politiet Vis mer

Det mannlige kidnappingsofferet er fremdeles ukjent, og politiet fortsetter letingen etter ham med uforminsket styrke. De frykter for hans sikkerhet.

- Vi ser for oss to hovedscenarioer: Han kan enten ha fått en «oppstrammer», eller i verste fall befinner han seg fanget på ukjent sted, sier Elton.

Han ber om at mannen, dersom han er i god behold, melder fra, slik at store politiressurser ikke blir brukt unødig.

Velkjente kriminelle

Alle de pågrepne er godt kjent av politiet fra før og tilhører et veletablert kriminelt miljø. Etterforskningen har avdekket at flere personer enn de tre som er pågrepet, trolig har vært involvert i kidnappingen, men etterforskerne vet foreløpig ikke hvem disse er.

De to tidligere pågrepne framstilles for fengsling i dag. Advokat Arild Langenes representerer den ene, en 29-åring bosatt i Oslo.

- Han nekter straffskyld, sier Langenes til Dagbladet.

Advokaten opplyser at påtalemakten ønsker fire ukers fengsling med full isolasjon for klienten, i tillegg til lukket rettsmøte.

Øyvind Bratlien, som forvarer den andre tidligere pågrepne mannen, opplyser til Dagbladet at heller ikke hans klient erkjenner straffskyld.

Politiet har mottatt en del tips i saken, og har bl.a. kartlagt hvor Toyotaen har befunnet seg på ulike tidspunkt.

- Teknisk og taktisk etterforskning fortsetter, i tillegg til at vi har en operativ styrke i sving, sier politiførstebetjenten.