Skytingen i Utrecht:

- Tredje person pågrepet

Seint mandag kveld melder en nederlandsk tv-kanal at en tredje person er pågrepet i forbindelse med skyteepisoden i Utrecht. I tillegg har det kommet nye opplysninger om drapsofrene.

TRIKKEANGREPET: 37 år gamle Gökmen Tanis er mistenkt for å ha drept tre personer da han åpnet ild på en trikk i Utrecht. Mandag ettermiddag ble han pågrepet i en leilighet i sentrum av byen. Reporter: Angelica Hagen. Video: Ørjan Ryland Vis mer

UTRECHT / OSLO (Dagbladet): Tre personer er bekreftet drept og tre personer betegnes som livstruende skadd etter en skyteepisoden på en trikk i den nederlandske byen Utrecht mandag formiddag.

I 18-tida mandag kveld ble Gökmen Tanis (37) pågrepet, mistenkt for å ha avfyrt skuddene. Tidligere på dagen gikk politiet til pågripelse av en annen person under en ransakelse tilknyttet skytingen.

Mandag kveld melder tv-kanalen RTV at en tredje person er blitt pågrepet, mistenkt for å ha tilknytning til skytingen.

KJENNING AV POLITIET: Politiet bekreftet under en pressekonferanse mandag at de har pågrepet Gökmen Tanis (37), som er mistenkt for å stå bak skytingen på en trikk i Utrecht mandag formiddag. Reporter: Angelica Hagen. Video Ørjan Ryland/Dagbladet Vis mer

Fotballtrener drept

Så langt kjenner vi bare identiteten til to av de tre drepte, og myndighetene har uttalt at de ikke ønsker å gå ut med identiteten til de drepte av hensyn til pårørende.

Fotballklubben Desto bekrefter mandag kveld at ungdomstreneren Rinke Terpstra var en av de tre som ble drept under trikkeskytingen i Utrecht mandag formiddag.

- Tredje person pågrepet

«Det er med store forferdelse vi har mottatt den forferdelige nyheten om at vår ungdomstrener, Rinke Terpstra, døde i dagens skytehendelse i Utrecht», skriver klubben på sine hjemmesider.

Terpstra etterlater seg kone og tre barn.

Det andre offeret er en 19 år gammel kvinne som skal ha vært ansatt på en kafé sør for Utrecht, melder NTB. Ifølge nyhetsbyrået skal 19-åringens kolleger har stengt kaféen etter at drapet ble kjent, noe også flere nederlandske medier melder.

POLITIAKSJON: Minst tre personer er drept og flere skadd etter skyting på en trikk i Utrecht i Nederland. Politiet bekrefter tirsdag kveld at de har pågrepet Gökmen Tanis (37), som er mistenkt for å stå bak skytingen på en trikk i Utrecht mandag formiddag. Video: Jacek Magala/Twitter Vis mer

Sperret av

Flere personer Dagbladet snakket med omtalte det som har skjedd i byen som svært ubehagelig og sjokkerende. De fortalte at det hadde vært mye synlig politi, politibiler og helikopter i gatene i løpet av mandagen

Enkelte av veiene inn til Utrecht var sperret av mandag kveld. Det var flere politibiler til stede, som blokkerte enkelte utfartsveier.

Da Dagbladet kjører forbi klokka 23.50, sperrer politibilene et stort område rundt 24. oktober-plassen.

Mandag formiddag mistet tre mennesker livet, og flere ble skadd, da en mann begynte å skyte inne på en trikk på holdeplassen 24. oktober-plass.