Tredje ran på ett år

For tredje gang på ett år ble de ansatte ved Holtet-filialen i Sparebanken NOR i Oslo truet på livet. I går rettet en maskert mann maskinpistolen mot dem og fikk med seg 200000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte fikk i hele går ettermiddag krisepsykiatri.

- Det er ikke vanskelig å tenke seg hvor tøft dette har vært for dem, sier direktør John Egil Myhre ved Sikkerhetsavdelingen i Sparebanken NOR.
Like etter at banken åpnet klokka 9 i går kom en mann med finlandshette inn i filialen på Holtet i Oslo. Da var det fire ansatte og en kunde i banken. Raneren opererte alene, og kom seg unna i en Jeep Cherokee, som i går ettermiddag ble tauet inn av politiet.

Dusør på 25000

Raneren satte fra seg bilen ved Ekeberghallen, og fortsatte trolig i en Mercedes personbil eller stasjonsvogn. Med seg hadde han rundt 200000 kroner.

Dette er tredje gang siden mai i fjor at filialen får besøk av en raner som opererer alene. Om det er snakk om samme raner, vet ikke politiet.
Sparebanken NOR lover nå en dusør på 25000 kroner til den som kan gi opplysninger som fører til at ranet blir oppklart.

- Vi har tidligere hatt suksess med å utlove dusør, derfor gjør vi dette. Hittil er ingen av ranerne blitt dømt, og bare én er tatt inn for ett av ranene, sier Myhre.

Tapet

Politiet mistenke i går raneren for å ha satt en fotoboks på Ekebergveien ut av drift som ledd i forberedelsene til ranet. Inne i banken ble bevegelsene hans filmet på video. Politiet gikk i går gjennom filmen.

Politiet i Oslo satt i går inne med signalementer av mannen og en del tips fra øyenvitner av ranet.