BLIR UTLEVERT: Den terrorsiktede Saeed Bujak ble arrestert i Duisburg i Tyskland. I morgen blir han utlevert til Norge. Foto: xtranews.de
BLIR UTLEVERT: Den terrorsiktede Saeed Bujak ble arrestert i Duisburg i Tyskland. I morgen blir han utlevert til Norge. Foto: xtranews.deVis mer

Tredje siktede i terrorsaken til Norge onsdag

Ønsker selv å bli utlevert, sier Sjødin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den tredje siktede i terrorsaken, kurderen Saeed Bujak, kommer trolig til Norge i løpet av onsdag, sier hans forsvarer, Arvid Sjødin.

Mannen sitter fortsatt fengslet i Tyskland, men ønsker selv å bli utlevert. Han kommer til å fremstilles for fengsling i Norge på vanlig måte.

Sjødin har så langt bare snakket med sin klient på telefon. Bujak snakker imidlertid norsk, og det er ingen kommunikasjonsproblemer mellom forsvarer og klient.

Vanskeligere er det for uiguren, Mikael Davuds forsvarer. Davud snakker ikke norsk, og hans forsvarer, advokat Carl Konow Rieber-Mohn, sier til NTB at han først torsdag vil få assistanse av en tolk.

Advokat Kjell T. Dahl sier til NTB at han tirsdag skal ha en fullstendig gjennomgang av saken med sin klient, usbekeren David Jakobsen, i Oslo fengsel.

De to som mandag ble varetektsfengslet for fire uker har ennå ikke tatt stilling til om de skal anke kjennelsen til lagmannsretten. Ifølge forsvarerne vil det neppe være mulig på få avklart ankespørsmålet før torsdag eller fredag.

Før mandagens fengslingsmøte var det knyttet mest interesse til den antatte hovedmannen, Mikael Davud. I forbindelse med rettsforhandlingene bekreftet påtalemyndigheten imidlertid at usbekeren Jakobsen siden i fjor høst hadde vært informant for PST.

Likevel hadde påtalemyndigheten i sin første siktelse med mistanken om terrorforbund fram til pågripelsen. Under rettsmøtet ble dette rettet, og siktelsen omfatter ikke lenger perioden fra november 2009 til i dag.

(NTB)