Tredjekandidaten som kan endre alt

Tidligere New York-borgermester Bloomberg bekrefter at han vurderer å stille.

UAVHENGIG: Mangemilliardæren Michael Bloomberg var borgermester i New York i tre perioder fram til 2013. I 2001 og 2005 ble han valgt som republikaner. I 2009 stilte han som uavhengig. Nå vurderer han å stille som uavhengig presidentkandidat. Foto: AP/Scanpix
UAVHENGIG: Mangemilliardæren Michael Bloomberg var borgermester i New York i tre perioder fram til 2013. I 2001 og 2005 ble han valgt som republikaner. I 2009 stilte han som uavhengig. Nå vurderer han å stille som uavhengig presidentkandidat. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For første gang bekrefter New Yorks tidligere borgermester Michael Bloomberg at han vurderer å stille som uavhengig presidentkandidat. Han vil i så fall utfordre de to som måtte vinne nominasjonen i de to etablerte partiene.

Den styrtrike mediemogulen sier til Financial Times at han «ser på alle muligheter» når avisa spør ham om han vurdere å stille. Han er oppgitt over nivået på den politiske diskusjonen i valgkampen så langt.

- Jeg synes nivået på debatten er skremmende banal og en fornærmelse mot velgerne, sier han til avisa.

For et par uker siden skrev New York Times at han vurderer å stille, men da ville ikke Bloomberg kommentere avisas historie. De skrev at han har sagt til venner at han eventuelt planlegger å bruke én milliard dollar av sine egne penger for å stille som en uavhengig kandidat.

- Historien i New York Times var nok en styrt lekkasje, og så er dette prøveballong nummer to. Han vil teste ut reaksjonene før han bestemmer seg, og så kan han trekke seg som kandidat uten at det vil bli et tilbaketog, sier forsker Hallvard Notaker, som skriver på en bok om amerikansk valgkamp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer