- Tredjeklassing tvangsstrippet

Etter at en tredjeklassing ved en barneskole på Østlandet skal ha blitt tvunget til å kle av seg på grunn av et «sexarmbånd», har rektoren ved skolen lagt ned totalforbud mot armbåndene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gummiarmbåndene kalles «sexarmbånd», «pulearmbånd» eller «horearmbånd» av barn og unge. Armbåndenes farger er koder for seksuelle handlinger bæreren må utføre. Armbåndene, som blant annet forhandles gjennom klesbutikker, er svært populære hos unge.

I helga skal en tredjeklassing ha blitt presset til å kle av seg av andre barn, på grunn av et armbånd barnet bar.

Dette skal ha skjedd fordi de andre barna mente vedkommende ikke var «funnet verdig» til å bære armbåndet med den aktuelle fargen.

Bekymret mor

- Det var en bekymret mor som ringte og informerte om hendelsen, som skjedde utenfor skoletida. Vi har valgt å ikke gå videre med denne hendelsen selv, og skolen vet ikke hvem som står bak. Vi har tidligere registrert at disse armbåndene er i sirkulasjon, men etter denne episoden velger vi å forsøke å ta det onde med rota, og forbyr dette umiddelbart. Barn kjenner ikke konsekvensene av hva disse armbåndene innebærer, sier rektoren ved skolen.

- Jeg hadde lest om disse armbåndene fra før, men hadde ikke trodd at dette skjedde i nærmiljøet og blant så unge elever. Jeg håper det blir slutt på det. Det er utrolig at det går an å finne på sånt, sier han.

Lokalt politi og barnevern var i går kjent med hendelsen.

Selger «møl»

Skolen inndro i går armbånd fra to elever, men retter skytset i en annen retning:

- De som bør bebreides, er de som selger dette mølet. De kjenner til betydningene av armbåndene, og burde ta dem ut av sortimentet. Det er et fellesansvar for hele samfunnet å beskytte barn mot slikt, sier rektoren

Det er ikke første gang at armbåndene har fått negativ oppmerksomhet. På Brattholmen skole på Sotra ble armbåndene forbudt i februar, etter at armbåndene skapte sexfiksering og forstyrret undervisningen.

Små barn fortalte rektoren at de fryktet konsekvensene av å måtte utføre kjønnslige handlinger med medelevene.

INNDRATT: Barneskolen på Østlandet inndro i går armbånd fra to elever etter at en annen elev måtte strippe fordi vedkommende angivelig ikke var «verdig nok» fargen på båndet.