- Tredjeklassing tvangsstrippet

Etter at en tredjeklassing ved en barneskole på Østlandet skal ha blitt tvunget til å kle av seg på grunn av et «sexarmbånd», har rektoren ved skolen lagt ned totalforbud mot armbåndene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gummiarmbåndene kalles «sexarmbånd», «pulearmbånd» eller «horearmbånd» av barn og unge. Armbåndenes farger er koder for seksuelle handlinger bæreren må utføre. Armbåndene, som blant annet forhandles gjennom klesbutikker, er svært populære hos unge.

I helga skal en tredjeklassing ha blitt presset til å kle av seg av andre barn, på grunn av et armbånd barnet bar.

Dette skal ha skjedd fordi de andre barna mente vedkommende ikke var «funnet verdig» til å bære armbåndet med den aktuelle fargen.

Bekymret mor

- Det var en bekymret mor som ringte og informerte om hendelsen, som skjedde utenfor skoletida. Vi har valgt å ikke gå videre med denne hendelsen selv, og skolen vet ikke hvem som står bak. Vi har tidligere registrert at disse armbåndene er i sirkulasjon, men etter denne episoden velger vi å forsøke å ta det onde med rota, og forbyr dette umiddelbart. Barn kjenner ikke konsekvensene av hva disse armbåndene innebærer, sier rektoren ved skolen.

- Jeg hadde lest om disse armbåndene fra før, men hadde ikke trodd at dette skjedde i nærmiljøet og blant så unge elever. Jeg håper det blir slutt på det. Det er utrolig at det går an å finne på sånt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.