SKANDALEN VOKSER: Jimmy Savile, som i over 40 år var et av BBCs mest kjente ansikter, skal ha misbrukt over 300 mindreårige jenter under sin tid som programleder i Top of the Pop. Nå er en av hans produsenter pågrepet. Foto: AP Photo / Lewis Whyld / PA Wire
SKANDALEN VOKSER: Jimmy Savile, som i over 40 år var et av BBCs mest kjente ansikter, skal ha misbrukt over 300 mindreårige jenter under sin tid som programleder i Top of the Pop. Nå er en av hans produsenter pågrepet. Foto: AP Photo / Lewis Whyld / PA WireVis mer

Tredjemann pågrepet i BBCs overgrepsskandale

Britisk politi, som gransker overgrepsanklagene mot den avdøde Jimmy Savile, har pågrepet en av produsentene til BBC-programlederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wilfred De'ath, som produserte et radioprogram Savile ledet, sier at avisen The Telegraph at han ble pågrepet av politiet i sin leilighet i Cambridge søndag. De'ath avviser anklagene om sedelighetsforbrytelse og sier at noen har tatt feil av ham.

En skuespiller skal ha gått til politiet og fortalt at hun ble misbrukt av De'ath i 1965, da hun var 14 år, etter å ha kjent ham igjen på en dokumentar om Savile forrige måned.

Politiet sier at de har pågrepet en mann i 70-årene som senere ble løslatt mot kausjon, men vil ikke bekrefte at det er De'ath som er denne personen.

Tidligere i saken er den tidligere glamrockeren Garry Glitter og komikeren Freddie Starr blitt pågrepet og deretter løslatt mot kausjon. Starr har nektet for å ha forgrepet seg på noen.

Savile, som i over 40 år var et av BBCs mest kjente ansikter, skal ha misbrukt over 300 mindreårige jenter under sin tid som programleder i Top of the Pops.

Flere av de angivelige ofrene sto i begynnelsen av oktober fram i et dokumentarprogram og fortalte om overgrepene de var blitt utsatt for i BBCs lokaler.

(NTB)