Treetasjes bygning slukt av bakken

Minst én person døde da det oppsto et synkehull midt i Guatemala by.

SLUKTE TREETASJES BYGG:  Et synkehull tok med seg et treetasjes bygg midt i sentrum av Guatemala by. Foto: AP Photo
SLUKTE TREETASJES BYGG: Et synkehull tok med seg et treetasjes bygg midt i sentrum av Guatemala by. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Minst 150 mennesker er bekreftet omkommet etter at den tropiske stormen Agatha traff Guatemala, El Salvador og Honduras i helgen.

Guatemala er hardest rammet av stormen, som er sesongens første. Flom, jordskred og nedbør skal ha drevet over hundre tusen på flukt i landet, ifølge Reuters.

Agatha brakte også med seg den verste nedbørsmengen landet har opplevd siden 1948, noe som har ført til at det har oppstått gigantiske jordfallshull eller synkehull flere steder.

I hovedstaden Guatemala by døde minst en person da det oppsto et synkehull midt i byen. Hullet var så stort at det slukte en treetasjes bygning, ifølge ABC News.

Hullet er 30 meter i diameter og 60 meter dypt. Det har trolig oppstått som følge av en kombinasjon av det kraftige regnet og dårlig dreneringssystem, skriver The Guardian.

Det er ikke bare tropisk storm som skaper problemer i Guatemala. President Alvaro Colom utvidet i helgen unntakstilstanden som ble innført da den 2.500 meter høye Pacaya-vulkanen våknet til liv forrige uke, melder NTB.

Tusenvis av mennesker er evakuert fra området rundt vulkanen, som har dekket gatene i Guatemala by med svart vulkanaske. Byens hovedflyplass har vært stengt siden fredag, men skal kunne ta imot flyginger med nødhjelp til ofrene for naturkatastrofene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer