SLUKTE TREETASJES BYGG:  Et synkehull tok med seg et treetasjes bygg midt i sentrum av Guatemala by. Foto: AP Photo
SLUKTE TREETASJES BYGG: Et synkehull tok med seg et treetasjes bygg midt i sentrum av Guatemala by. Foto: AP PhotoVis mer

Treetasjes bygning slukt av bakken

Minst én person døde da det oppsto et synkehull midt i Guatemala by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Minst 150 mennesker er bekreftet omkommet etter at den tropiske stormen Agatha traff Guatemala, El Salvador og Honduras i helgen.

Guatemala er hardest rammet av stormen, som er sesongens første. Flom, jordskred og nedbør skal ha drevet over hundre tusen på flukt i landet, ifølge Reuters.

Agatha brakte også med seg den verste nedbørsmengen landet har opplevd siden 1948, noe som har ført til at det har oppstått gigantiske jordfallshull eller synkehull flere steder.

I hovedstaden Guatemala by døde minst en person da det oppsto et synkehull midt i byen. Hullet var så stort at det slukte en treetasjes bygning, ifølge ABC News.

Hullet er 30 meter i diameter og 60 meter dypt. Det har trolig oppstått som følge av en kombinasjon av det kraftige regnet og dårlig dreneringssystem, skriver The Guardian.

Det er ikke bare tropisk storm som skaper problemer i Guatemala. President Alvaro Colom utvidet i helgen unntakstilstanden som ble innført da den 2.500 meter høye Pacaya-vulkanen våknet til liv forrige uke, melder NTB.

Tusenvis av mennesker er evakuert fra området rundt vulkanen, som har dekket gatene i Guatemala by med svart vulkanaske. Byens hovedflyplass har vært stengt siden fredag, men skal kunne ta imot flyginger med nødhjelp til ofrene for naturkatastrofene.