Treffsikre skolejenter

Jentene i tiendeklasse på Bjølsen skole i Oslo markerte 8. mars på sin egen måte - de dro på skytebanen. Og Dagbladet :på nettet fikk være med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om vi nå ser de første konturene av en ny og mer militant kvinnebevegelse, vet vi ikke. Men jentene tviler på det:

- Dette er bare gøy. Også vi jenter synes det er tøft med litt kruttrøyk og smell, sier en begeistret Katinka Markussen (15).

De andre skolevenninnene er enige:

- Selv om geværet var tungt, og jeg fikk litt vondt i skuldra, er det gøy å feire kvinnedagen med en så maskulin sport, innrømmer Josefine Ofte (15).

Dro på skytebanen

Tiendeklassingene på Bjølsen skole har tradisjon for å finne på noe spesielt på kvinnedagen. Elevene kan komme med forslag til en aktivitet, og så blir resultatet avgjort i fellesskap. I år bestemte de seg altså for å dra på skytebanen. Og lærer Henrik Sæhle, som selv er aktiv jeger og skytter, tok saken.

Med sponsing fra Solemskogen jeger- og fiskerforening, var det duket for en dag på skytebanen. Først jentene, mens gutta får prøve seg seinere på dagen.

- Jeg håper dette er en litt uvant opplevelse for jentene, og at de trives med det. Håpet mitt er at kanskje noen flere kunne bli interessert i jakt og fiske, sier Sæhle.

- Deilig macho-motvekt

- En deilig macho-motvekt til sminke og klær. Selv om jeg ikke traff så mye, var det morsomt likevel,sier Betty Uzuriaga (15).

Men jevnt over traff jentene så det suste i splinter fra sønderskutte leirduer. Farida Aalili (15) hadde bare fulltreffere.

- Jeg har skutt litt før, så jeg er fornøyd i dag, sier Farida.

Når det skytes med hagle, gjelder det å ikke sikte for mye. Helst skal man bare peke, forklarer lærer og skyteleder Henrik Sæhle. Men Farida har også et annet viktig eksperttips, der gutta kommer til kort:

- Det gjelder å bruke intuisjonen. Den kvinnelige.