SOMMERFERIE: Lange køer på E-18 er ingen overraskelse i sommermånedene. Ny rapport viser at Norge er det landet i Europa der man har lavest snittfart når man kjører mellom de store byene i landet. Bare Albania er dårligere. Foto: Berit Keilen/Scanpix

NB: Min bil, og  OK modell !!!
SOMMERFERIE: Lange køer på E-18 er ingen overraskelse i sommermånedene. Ny rapport viser at Norge er det landet i Europa der man har lavest snittfart når man kjører mellom de store byene i landet. Bare Albania er dårligere. Foto: Berit Keilen/Scanpix NB: Min bil, og OK modell !!!Vis mer

Tregest trafikk i Norge

Bare Albania er dårligere i hele Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rapport laget for Opplysningsrådet for Veitrafikken (OVF) har sammenlignet reisetid mellom de største byene i 13 land i Europa. Den viser at de fleste land på kontinentet har betydelig høyere gjennomsnittlig kjørehastighet enn i Norge.

- Norge kommer nest dårligst ut, bare etterfulgt av Albania, sier Vilrid Femoen, leder for politikk og strategi i Opplysningsrådet for Veitrafikken.

- Da vi sammenlignet strekningene Oslo - Trondheim og Stockholm - Göteborg, hvor avstandene henholdsvis er 498 km og 469 km, viser det seg at man bruker over to timer mer i reisetid mellom de norske byene. Det sier litt om hvilket potensial vi har når det gjelder fremkommelighet, økonomi og miljø, fortsetter Femoen.

Hvis man sammenligner strekningene Oslo - Stavanger og Porto - Faro i Portugal på henholdsvis 558 km og 556 km, vil det ta 2 timer og 48 min lengre å kjøre mellom de norske byene.

- Det finnes ingen lover, forskrifter eller normaler som sier noe om når målene om effektiv, sikker og miljømessig veitransport skal nås. Det er kanskje på tide at norske veibrukere begynner å stille krav til slikt, sier Femoen.

Opplysningsrådet for veitrafikken ble opprettet i 1948 og markerer denne uken sitt 60-års jubileum som en viktig aktør innen samferdsels- og veisektoren i Norge.

(NTB)

 

PÅSKETUR: Jevn flyt av biler hjem fra påskeferie på E16 i retning Sandvika. Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix
PÅSKETUR: Jevn flyt av biler hjem fra påskeferie på E16 i retning Sandvika. Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix Vis mer