Treholt-forfatteren jages av kriminelle

Geir Selvik Malthe-Sørenssen trues av kjente kriminelle miljøer i Oslo. Forfatteren befinner seg på ukjent sted i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag avslørte VG hvordan advokat Harald Stabell og hans spiondømte klient Arne Treholt i en årrekke har blitt lurt av tidligere journalist, forfatter og utreder Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50).

Malthe-Sørenssen skal ha bedt en tidligere straffedømt, svensk familiefar (51) om å spille rollen som den fiktive etterretningsagenten «Gunnar», som satt på informasjon som kunne renvaske Treholt.

Dagbladet har vært i kontakt med flere personer i det kriminelle miljøet i Norge som mener å ha noe uoppgjort med Malthe-Sørenssen, og som ønsker å få tak i 50-åringen.

Det påstås at Malthe-Sørenssen står i gjeld til kriminelle, og at det nå er utlovet en dusør for å ta ham, får Dagbladet opplyst. Som Dagbladet meldte i går, ønsker også politiet å komme i kontakt med Malthe-Sørenssen for et avhør.

Journalisten befinner seg i utlandet, og politiet vet hvor han er.

Dusør En kjent kriminell i 40-åra blir sammen med en torpedo overfor Dagbladet beskrevet å være oppdragsgiver for dusøren, som skal være på 400 000 kroner. Også den svenske kilden til Malthe-Sørenssen skal ha mottatt trusler, da det blant andre kriminelle oppfattes at han skal ha lånt penger til Malthe-Sørenssen og stått som garantist for pengene.

Til VG har den svenske mannen sagt at han gikk med på å utgi seg for å være etterretningsagenten fordi Malthe-Sørensen ga lovnader om at han da ville få penger tilbake. Malthe-Sørenssen benekter dette. Den aktuelle torpedoen bekrefter overfor Dagbladet at han er ute etter Malthe-Sørenssen.

- Jeg har bare én ting å si, og det er at Malthe-Sørenssen skal jages til han gjør opp det fulle kravet jeg har mot ham, skriver han i tekstmelding til Dagbladet.

Han skriver videre at han «vil finne ham til slutt». Mannen i slutten av 40-åra benekter at han utlovet noe dusør for hodet til Malthe-Sørenssen.

- Dette er helt ukjent for meg. Dette er vel påstander som blir framsatt for at Malthe-Sørenssen skal få sympati, mener mannen.

Han har tidligere samarbeidet med journalisten, men hevder nå at han ikke ønsker å ha noe med ham å gjøre.

- Jeg har overhodet ingen kontakt med Malthe-Sørenssen, sier mannen.

Ukjent for politiet Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50) ble i fjor sommer korrupsjonssiktet etter at han skal ha framskaffet interne politidokumenter i en pågående sak, og er også under etterforskning for millionbedrageri.

Dagbladet har ikke klart å komme i kontakt med Geir Selvik Malthe-Sørenssen. Malthe-Sørenssens forsvarer, advokat Jonny Sveen, ønsker ikke å kommentere saken ut over at han viser til politiet.

- Dette er et tema jeg som offentlig oppnevnt forsvarer ikke ser som riktig å kommentere i det hele tatt. Dette synes å være en sak for politiet hvis det er utlovet dusør for min klient, sier Sveen.

Politiet ved visepolitimester Terje Nybøe i Oslo politidistrikt, som etterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen i korrupsjonssaken og for mistanke om bedrageri, sier de ikke er kjent med de konkrete truslene og ønsker ikke kommentere saken ut over det.
 
Den svenske mannen ønsker ikke å kommentere saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram