Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Treholts koffert kan bli sendt til utlandet for gransking

Treholt-partene møttes hos gjenopptakelseskommisjonen i dag.

- PLANLEGGINGSMØTE: Leder Helen Sæter i Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker møtte partene i Treholt-saken i dag.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
- PLANLEGGINGSMØTE: Leder Helen Sæter i Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker møtte partene i Treholt-saken i dag. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Les også: De avgjør Treholts skjebne
(Dagbladet): I dag tidlig møttes Treholt-partene i et møte hos Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker i Teatergata 5 i Oslo.

Kommisjonsleder Helen Sæter ønsket velkommen førstestatsadvokat Lasse Qvigstad og statsadvokat Anja Bech fra påtalemyndigheten og advokat Bendik Falch-Koslung fra Advokatfirmaet Stabell, som stilte for Arne Treholt. To utredere hos kommisjonen var også tilstede på møtet som varte et par timer.

- Det var et samarbeidsmøte der poenget var å planlegge saken videre. Vi snakket om hvem kommisjonen bør snakke med og partene kom med innspill, sier Falch-Koslung til Dagbladet.

Ifølge Aftenposten.no skal alle som jobbet med Treholt-saken hos Politiets overvåkingstjeneste (POT) kalles inn til avhør.

- Konklusjonen i møtet var at de skal konsentrere seg om de nye opplysningene i saken, sier advokaten.

Det betyr at påstandene fra boka «Forfalskningen» om fabrikkering av pengebeviset vil bli helt sentralt i kommisjonens arbeid. Blant de som skal inn er POT-spaneren som anonymt sto fram i Aftenposten for snart to uker siden.

Ifølge Aftenposten.no kan det være aktuelt å sende omstridte bildebevis og Treholts mye omtalte attachekoffert til utlandet for uavhengige undersøkelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling