Trehusbrann i Fredrikstad sentrum

22 naboer evakuert. Byens eldste trehusbebyggelse er truet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Store deler av Fredrikstad sentrum ble røyklagt i morgentimene etter en storbrann i en av byens eldste trehusbebyggelse.

Politiet fikk melding om brann i Storgata 11 kl. 04.45.  Huset der utestedet  Dus og Dus er overtent, i tilegg er en frisørsalong og videobutikk rammet. Ingen bor i den brennende bygningen.

- Det var folk ute på byen som ringte politiet om at de hørte en alarm som hadde gått av i området. Dermed rykket vi ut og fant brannen, sier operasjonsleder Bjørge Haugen i Østfold politidistrikt til Dagbladet.no.


Gunstig vind

Brannen har lagt Storgata nr 11 i ruiner, og nå i 08-tida jobber brannmannskapene intenst med å redde nabobygget i nr 13.

- Det er gunstig vindretning, så vi tror ikke at brannen kommer til å spre seg til andre deler av sentrum, sier Tommy Antonsen, operasjonsleder ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge demokraten.no er den eldste trehusbebyggelsen i sentrum truet, og brannvesenet fra Sarpsborg bistår sine kollegaer i Fredrikstad med slukkingsarbeidet.

Ble evakuert

22 av naboene ble evakuert på grunn av røyk. Nå viser det seg at røyken likevel ikke er giftig og de evakuerte får flytte tilbake igjen, melder politiet.

Redningsmannskapene fryktet en stund for at brannen skulle ende i en eksplosjon på grunn av noen propanflasker.

Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi har ikke noe grunn til å mistenke eksplosjonsfare nå, sier Antonsen til Dagbladet i 08.30-tida.

Trehusbrann i Fredrikstad sentrum