Trehusbrann i Haugesund

Fire gamle trehus brant ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire gamle trehus brant ned i Haugesund sentrum lørdag morgen. Ingen personer er savnet.

- Fire hus har røket med i brannen. Dette er ikke boliger, og så vidt politiet kjenner til er det ikke noen som bor i husene, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget brannen i Haraldsgata i sentrum av Haugesund og meldte fra til politiet klokken 6.39. Det brant fortsatt i 8.30-tiden, men brannvesenet hadde da kontroll over flammene.

- Vi har sendt ut alt av mannskaper, både politi, brannvesen, e-verket og kommunen er involvert, sier operasjonslederen.

Husene som brant ned, er lave trehus som byen har mange av. Husene ligger gjerne svært tett, og dermed går ofte flere bygninger med når det først begynner å brenne.

Det var næringsvirksomhet i minst ett av de gamle trehusene, men politiet mener det er lite sannsynlig at noen har brent inne.

- Vi kan selvfølgelig ikke være sikre på det før vi har gått fysisk gjennom bygningene, men vi har fått opplyst at det ikke bor noen i husene. Vi har vært i kontakt med eiere og leietakere, sier Trond Friberg.

Ingen personer ble evakuert.

(NTB)