Trekantdrama endte i drap uten lik

En leiesoldat, en firebarnsmor ansatt innen rettsvesenet og et forsvunnet lik er ingrediensene i et trekantdrama svensk politi mener endte med drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Firebarnsmoren hadde i hemmelighet en 22 år gammel tidligere leiesoldat som elsker. Samtidig hadde hun vanskelig for å si nei til sin fraskilte ektemann (52).

Nå tror politiet at elskeren drepte eksmannen, og at kvinnen var sterkt medvirkende.

Politiet i Västergötland står foran utfordringen å bevise det.

- Jeg har ikke noe annet valg. Alle indisier peker på mord, sier førstestatsadvokat Anders Johansson til Aftonbladet.

Ifølge politiets etterforskning innledet firebarnsmora et forhold til den betydelig yngre mannen høsten 1999. Politiet tror paret allerede da begynte å diskutere hvordan de skulle rydde kvinnens eksmann av veien. Ved ett tilfelle skal 22-åringen ha fundert på å slå ham ihjel.

Om kvelden 14. mai i fjor kjørte 22-åringen avgårde sammen med elskerinnens eksmann. Han kom tilbake alene - våt, nedblødd og skadd i hånda. Siden er det ingen som har sett 52-åringen.

- Vi har hatt et omfattende søk med kystverket, dykkere, likhunder og helikoptre. Vi har rettet forespørslet internasjonalt, sier førstestatsadvokaten til avisa.

Mannen er alstå ikke funnet. Men i bagasjerommet på bilen 22-åringen kjørte fant politiet rikelig med blod som skal ha tilhørt 52-åringen.

Kvelden 52-åringen forsvant skal 22-åringen ha hatt intensiv telefonkontakt med sin elskerinne - det angivelige drapsofferets ekskone. Nå mistenkes hun for å ha hjulpet sin unge elsker med å vaske de blodige klærne hans og gjøre rent i bilen. Derfor tiltales også hun for å ha skjult en forbryter.

22-åringen, som ifølge legene ble utsatt for traumatiske opplevelser under sin tid som leiesoldat i Libanon, tiltales for drap.