Trekantdrama
endte i tragedie

I 2016 ble den greske ambassadøren Kyriakos Amiridis funnet død i en utbrent bil. Nå er kona dømt for å stå bak det hele.

DREPT: Kyriakos Amiridis ble drept i 2016. Foto: AFP / Marcos Correa
DREPT: Kyriakos Amiridis ble drept i 2016. Foto: AFP / Marcos Correa Vis mer
Publisert

Den greske ambassadøren til Brasil, Kyriakos Amiridis, ble knivstukket av politibetjent Sergio Moreira (29), som skal ha hatt en affære med Amiridis kone Françoise Oliveira (40).

Nå skriver BBC at Moreira har innrømmet drapet og er dømt til 22 år i fengsel, mens Oliveira er dømt til 31 år.

Funnet i utbrent bil

I dagene før drapet hadde Amiridis og kona reist til byen Nova Iguacu i Brasil for å tilbringe juleferien med familien til Oliveira.

28. desember ble den tidligere ambassadøren meldt savnet av kona, som da hevdet at mannen hadde forlatt leiligheten deres uten forklaring, og deretter kjørt av gårde i en leiebil.

Dagen etter ble bilen funnet utbrent under ei bru like utenfor storbyen Rio de Janeiro. Inni bilen lå kroppen til Amiridis. Kort tid etter funnet ble Oliveira og Moreira, samt en tredje person, pågrepet for å være involverte.

Etterforskere fant blodflekker på en sofa i leiligheten der paret hadde bodd, og det antas at han ble drept der før kroppen hans ble flyttet. Moreira skal mest sannsynlig ha prøvd å brenne kroppen til ambassadøren for å dekke sporene sine.

Ifølge BBC beskrev en av dommerne i rettssaken drapet som «bestialsk».

UTBRENT: Ambassadøren ble funnet i en utbrent bil. Foto: Leo Correa / AP
UTBRENT: Ambassadøren ble funnet i en utbrent bil. Foto: Leo Correa / AP Vis mer

- Hadde ikke noe valg

Moreira har innrømmet at han hadde et romantisk forhold til ambassadørens kone. Han har tidligere hevdet at Oliveira ble mishandlet av mannen sin, og at de tre partene endte opp i en opphetet diskusjon som kom ut av kontroll.

Videre hevder han at han kvalte Amiridis i selvforsvar, etter at 59-åringen skal ha tatt fram et våpen og siktet det mot 29-åringen. Kona ble dømt for å ha planlagt drapet.

- Moreira har fortalt at han havnet i en fysisk krangel med ambassadøren og hadde ikke noe annet valg enn å drepe ham, har politiinspektør Evaristo Pontes tidligere uttalt til Sky News.

Politiinspektøren anser forklaringen som høyst usannsynlig og mener Moreira dro til leiligheten med en intensjon om å drepe Amiridis.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer