Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekantdrama i Frankrike: Førstedamen lagt inn på sykehus etter utroskapsavsløringer

Utroskapsskandalen skaper hodebry for Frankrikes ugifte president François Hollande. - Hvem er vår førstedame? spør fransk politiker.

HOLLANDES KVINNER: Valerie Trierweile (t.v) bor sammen med den franske presidenten François Hollande i Elyséepalasset i Paris. Men Hollande skal ifølge nye avsløringer ha innledet et forhold til skuespilleren Julie Gayet. Foto: EPA/NTB Scanpix
HOLLANDES KVINNER: Valerie Trierweile (t.v) bor sammen med den franske presidenten François Hollande i Elyséepalasset i Paris. Men Hollande skal ifølge nye avsløringer ha innledet et forhold til skuespilleren Julie Gayet. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har kommet en rekke påstander om at Frankrikes president François Hollandes (59) har innledet et forhold med den nesten 20 år yngre skuespilleren Julie Gayet (41).

Påstandene om at Hollande har vært utro med sin samboer Valérioe Trierweiler, som ble framsatt over en lang fotoreportasje i magasinet Closer, har nå skapt enda større problemer for Hollande og førstedamen.

Flere utenlandske medier, blant annet BBC, melder at førstedamen ble lagt inn på sykehus torsdag, dagen før de påståtte avsløringene i magasinet

Ifølge avisa La Parisien skal Trierweiler ha vært svært rystet over historien, og legene mente hun ville ha godt av å hvile et par dager.

Utroskapsskandalen skaper hodebry for Frankrikes ugifte president François Hollande.

- Hvem er Frankrikes førstedame? For Hollande er ikke gift med førstedame Valerie Trierweiler, som ble landets første ugifte «Première Dame» da Hollande vant valget i 2012.

- Hvis opplysningene i Closer stemmer, kan man lure på Trierweilers status. Skal hun fortsette å være en utgift for skattebetalerne når presidenten har andre forhold?

Det spør opposisjonspolitikeren Daniel Fasquelle, ifølge Bloomberg.

- Franskmenn kan nå stille spørsmålet: Hvem er Frankrikes førstedame?

Nattlige utflukter på scooter Ryktene om presidentens utroskap har lenge gått i ulike politiske miljøer i Paris. De siste dagene har flere franske nettsider skrevet at Hollande stadig har blitt observert i gatene i Paris kjørende på sin scooter for å overnatte hos Gayet.

Den respekterte ukeavisa L'Express skrev i forrige måned at Hollandes livvakter er stadig mer urolige over presidentens hyppige utflukter på egen hånd.

Opposisjonspolitiker Georges Fenech er kritisk til hvordan presidenten bruker livvakter betalt av skattebetalerne til slike nattlige utflukter.

- Hvordan kan man ikke beklage den skade han har gjort til Frankrikes image når han som statsoverhode blir tatt på fersken på vei mot et romantisk stevnemøte på en moped, ledsaget av livvakter betalt av statlige midler? spør Fenech til avisa Le Parisien.

Sensurer Det var det franske kjendisbladet Closer som publiserte en sju sider lang fotoreportajse som de mener beviser at presidenten har et forhold til skuespilleren. Bladet har sensurert en faksimile av sitt eget magasin på sine nettsider etter rettslige trusler fra Hollande og Gayet.

Hollande har reagert sterkt på reportasjen, og har sagt at den er en krenkelse på privatlivets fred. Ifølge nyhetsbyrået AFP sier Hollande at han har rett til privatliv som enhver fransk borger, og at han nå vurderer søksmål. 

Flere franske medier bemerker at han ikke har gjort noen forsøk å avvise påstandene om utroskap.

SKANDALE-PRESIDENT: Det er dette skandaleoppslaget i magasinet Closer som har skapt store overskrifter over hele verden. Foto: AFP Photo/Thomas Coex/NTB Scanpix
SKANDALE-PRESIDENT: Det er dette skandaleoppslaget i magasinet Closer som har skapt store overskrifter over hele verden. Foto: AFP Photo/Thomas Coex/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media