- Trekk bidragsgjelda fra lønna

Stig Rusten i Aleneforeldreforeningen synes det er på høy tid at barnebidrag kan kreves inn fra hele verden, men han mener enkle metoder kunne redusert antallet som ikke betaler barnebidraget sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Barnebidrag er en plikt som begge foreldre har til sitt felles barn, men det er dessverre ei lita gruppe som kronisk unndrar seg det og prioriterer andre ting. Det er ofte ikke evnen, men viljen det står på, sier Rusten.

Han er leder for en organisasjon i kraftig vekst, og som nå har 1275 medlemmer.

- Vi mener bidragsgjelden skal inn på skattekortet og trekkes fra dag en, slik at gjelda ikke baller på seg og blir for høy. Jeg mener det vil være ryddigere for alle parter, og bør være en enkel sak for myndighetene, sier han.

Den andre endringen han ønsker seg er renter på gjelda som oppstår.

- Det bør også komme rente på gjelda, slik som med all annen gjeld. Det hører ingensteds hjemme at det ikke betales renter på barnebidrag som blir betalt for seint.

Han viser til eksempelet med mannen som nylig ble dømt til 120 dagers ubetinget fengsel, fordi han samlet skyldte over en halv million til sine fem barn.

- Mannen i dette tilfellet ville med vårt forslag, forutsatt at han er en vanlig lønnsmottaker, unngått å bli påført så mye i gjeld fordi han hadde blitt trukket mye tidligere, sier han.

VIL HA ENDRINGER: Lederen av Aleneforeldreforeningen, Stig Rusten, etterlyser flere tiltak for å ta dem som med vilje unnlater å betale barnebidraget. Han vil at gjelda skal trekkes fra på skattekortet.