Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trekk deg, Elin

TV-kjendis Arve Juritzen mener tilliten og troverdigheten til programlederen i NRKs Forbrukerinspektørene Elin Ruhlin Gjuvsland er svekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det kjent at NRK-kjendisen Elin Ruhlin Gjuvsland er dømt for ikke å ha gjort opp for seg overfor et boligselskap i Hamar og Telenor Mobil. Gjuvsland skylder over 20 000 i husleie. I en e-post hun sendte til flere medier i går beklaget hun forholdene, og hevdet hun vil gjøre opp for seg.

Arve Juritzen, som var leder for TV2 Hjelper deg i 6 år, sier i et intervju med P4 at tilliten og trovedigheten til Gjuvsland er svekket etter dette, og at hun bør trekke seg fra sin stilling.

- Elin Ruhlin Gjuvsland er en strålende programleder med store karrieremuligheter i NRK, men nå har hun rotet det skikkelig til for seg selv, både ved å ha såpass alvorlige økonomisaker uavklart og det faktum at hun nærmest gjør seg utilgjengelig. Tilgjengelighet er jo noe hun selv krever av andre som ikke har orden i sakene sine. Etter min mening må NRK-ledelsen gi Gjuvsland en annen programlederjobb, for som forbrukerjournalist er hun slik jeg ser det, ferdig, sier Juritzen til P4 Nyhetene.

Juritzen mener at det vil være vanskelig å ha tillit til Gjuvsland etter det som nå kommet fram.

- Det er klart det blir vanskelig å se på reportasjer hun lager om for eksempel boligleiere eller mobilselskaper når du vet at programlederen ikke har gjort opp for regningene sine overfor slike selskaper, sier den tidligere TV2 Hjelper deg-programlederen.

Lars Kristiansen, lederen i NRKs faktaavdeling, sier til radiokanalen at episoden er uheldig, men at Gjuvsland kan fortsette som FBI-inspektør. Les også

KRITISK:TV2-kjendis Arve Juritzen mener FBI-Elin Ruhlin Gjuvsland må trekke seg fra sin stilling. Foto: SCANPIX
FBI-inspektørene: FBI-Elin (nummer to fra venstre) er i økonomisk trøbbel. Her er hun i følge med de andre FBI-inspektørene Elisabeth Grøndal, Snorre Tønseth og Håkon Haugsbø. Foto: SCANPIX