- Trekk deg nå

Frp-veteran og nestleder i Frp's stortingsgruppe, John I. Alvheim, fastholder at Terje Søviknes umiddelbart må trekke seg fra nestledervervet og alle andre verv i Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet ba Alvheim om et intervju etter at Terje Søviknes sto fram med sin versjon av sexsaken både i TV2 og på NRK i går kveld. Men fikk beskjed om at hans uttalelser som ble gitt til TV2 i går kveld, fortsatt sto ved lag.

- Fysisk sjuk

- Jeg er de fakto bortimot i mental ubalanse, og jeg føler meg fysisk sjuk etter de opplevelsene vi har hatt i dette partiet de siste to dagene.

På kort sikt må Søviknes permitteres fordi han har innrømmet at han hadde sex med en 16 år gammel jente da han besøkte FpUs landsmøte. Dette skjedde da han besøkte landsmøtet som partiets nestleder. Dette kan ikke aksepteres. Og det viser mangel på dømmekraft. Man gjør bare ikke slikt som nestformann i et stort parti, sier Alvheim, og legger til:

- Jeg forventer at Søviknes umiddelbart trekker seg som nestformann og fra andre verv i partiet.

Små sjanser

John I. Alvheims uttalelser betyr at Søviknes har ytterst små sjanser til å komme inn i varmen igjen. Nestoren fra Telemark Frp er en av Carl I. Hagens nærmeste rådgivere.

Reagerer

Også stortingsrepresentantene Jan Simonsen og Vidar Kleppe ber Terje Søviknes om å trekke seg. Jan Simonsen går så langt som å karakterisere Søviknes' opptreden på FpU-landsmøtet som «maktmisbruk».

Både Kleppe og Simonsen har tidligere vært nestformenn i Fremskrittspartiet.

TØFF PÅKJENNING: - Jeg føler meg fysisk sjuk etter de opplevelsene vi har hatt i partiet de siste to dagene, sier John I. Alvheim.