Trine Skei Grande

- Trekk deg, Trine

Samme dag som valgkomiteen i Venstre er samlet til et siste avgjørende møte, får Trine Skei Grande følgende oppfordring fra kjente profiler i sitt eget lokallag: Trekk deg!

UT MOT PARTILEDEREN: Venstretoppene i Oslo Hallstein Bjercke og Marit Vea ber partileder Trine Skei Grande om å gå av. Foto: Bjørn Langsem
UT MOT PARTILEDEREN: Venstretoppene i Oslo Hallstein Bjercke og Marit Vea ber partileder Trine Skei Grande om å gå av. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som Venstres valgkomité sitter sammen på Gardermoen for å lande forslaget til hvem som skal bli partiets nye ledertrio, kommer en tøff beskjed fra to sentrale politikere i Trine Skei Grandes eget fylkeslag Oslo

Hallstein Bjercke og Marit Vea ber sin partileder om å trekke seg. De to er henholdsvis leder og nestleder i Venstres bystyregruppe i Oslo og toppet partiets liste i ved høstens kommunevalg.

- Dette synes jeg er tungt og vanskelig å si. Jeg har vært Trines støttespiller i 20 år og jobbet tett sammen med henne i mange år, men i går fortalte jeg valgkomiteens leder at jeg mener det er riktig at Venstre velger en ny partileder på landsmøtet i år, sier Hallstein Bjercke og fortsetter:

- Trine har vært en fantastisk politiker for Venstre. Hun er en fantastisk statsråd. Men jeg tror tiden hennes som partileder, bør være forbi. Jeg tror ikke hun kan klare å gjenreise den autoriteten integriteten og tilliten du må ha for å kunne være en god partileder for Venstre framover.

Vil ha nye krefter

Bjercke går ut med dette i Dagbladet sammen med nestleder i Venstres bystyregruppe i Oslo, Marit Vea, som sa det samme til TV2 i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer