- Trekk dere ut umiddelbart

Norge tar sterk avstand fra Israels bakkeinvasjon i Gaza, sier Jonas Gahr Støre.

GIKK INN MED BAKKESTYRKER: Norge tar sterk avstand fra at Israel har gått inn med bakkestyrker i Gaza. Dette bildet viser en brann etter et israelsk luftangrep i Gaza by i dag. Foto: AP/SCANPIX
GIKK INN MED BAKKESTYRKER: Norge tar sterk avstand fra at Israel har gått inn med bakkestyrker i Gaza. Dette bildet viser en brann etter et israelsk luftangrep i Gaza by i dag. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israel varsler en langvarig offensiv etter at de i kveld gikk inn i Gaza med bakkestyrker. Bakkeinvasjonen er en ny fase i angrepet som startet lørdag 27. desember.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier at han er sterkt bekymret for sivilbefolkningen på den tett befolkede og isolerte Gazastripen etter Israels inntog med bakkestyrker lørdag, ifølge NTB.

— Dette er en dramatisk opptrapping av konflikten. Norge tar sterkt avstand fra en krigføring som medfører store sivile lidelser, og ber om at troppene trekkes ut umiddelbart, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Utenriksministeren har lørdag vært i dialog med både egen regjering og kolleger i andre land om situasjonen. De krever stans i voldshandlingene fra begge parter.— Hamas må for sin del umiddelbart innstille rakettutskytningene mot Israel. Krigføringen som nå utvikler seg har ett offer; sivilbefolkningen på begge sider. Det finnes ingen militær løsning på denne konflikten. Sikkerhetsrådet og regionale aktører må samle seg om et entydig krav om stopp i de militære kamphandlingene og et opplegg for en varig fredsløsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer