- Trekk tiltalen mot Nataas

Forsvarer Per Sjong Larsen etter at Munch-avtalen ble kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er opplysninger om at navngitte kriminelle personer, som skal ha hatt hånd om «Skrik» og «Madonna» før maleriene ble overlevert til politi i august i fjor, har fått en avtale om amnesti.

- Er dette riktig, er dette dirkete støtende overfor Thomas Nataas, sier advokat Per Sjong Larsen.

Nataas ble tiltalt i Munchsaken, fordi kunstskattene i en periode etter ranet i august 2004 ble oppbevart i en buss han disponerte utenfor Lillestrøm. Maleriene ble plassert i bussen, uten at Nataas visste det. Etter at han ble kjent med hva som hadde skjedd, varslet han ikke politiet, men forlangte at en annen som senere ble tiltalt i saken, fjernet maleriene, og det ble gjort.

- Jeg våget ikke varsle politiet, forklarte Nataas.

Nataas ble frifunnet i Oslo tingrett, men statsadvokaten har anket frifinnelsen til lagmannsretten.

Sjong Larsen mener Natas tilknytning til maleriene var både perifer og ufrivillig.

- Vi står eventuelt overfor en skremmende forskjellsbehandling, som etter min mening vil virke støtende på allmennheten. Dette striden mot vanlig folks rettsoppfatning, sier advokaten.

- FORSKJELLSBEHANDLING: Sjong Larsen mener at det vil stride mot vanlige folks rettsoppfatning dersom tiltalen mot hans klient ikke trekkes. Foto: SCANPIX
- FORSKJELLSBEHANDLING: Sjong Larsen mener at det vil stride mot vanlige folks rettsoppfatning dersom tiltalen mot hans klient ikke trekkes. Foto: SCANPIX Vis mer