Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekker annen mann inn i legedrapet

37-åringens advokat sier siktede har navngitt en annen i anledning bilturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Med baksetet nedsølt av blod kjørte den 37-åringe trønderen sørover på E18 i savnede Joaquin Bermudez\' (49) røde Citroen.

Advokat Aase Sigmond sier til Dagbladet.no at 37-åringen under avhør har navngitt en annen mann i anledning den mye omtalte bilen. Hun vil ikke si noen om den navngittes rolle i saken, utover at det har sammenheng med bilen.

- Vi tar kontakt med alle som navngis i denne saken av mistenkte, sier politiadvokat Christian Hatlo i oslopolitiet, til Dagbladet.no.

Han vil ikke gi noen nærmere kommentar til forvarer Sigmonds opplysninger. I dag vil 37-åringen bli begjæret varetektsfengsel i fire uker.

- Han er nå flyttet over fra glattcelle og til vanlig celle. Han har det bedre nå, sier Sigmond.

37-åringen er tidligere ustraffet, med unntak av ett mindre alvorlig forhold som ligger langt tilbake i tid. Før drapet var trønderen ønsket som vitne i etterforskningen av flere voldtektsforsøk i Trondheim, der han har samme bostedsadresse som sine foreldre, men er ikke mistenkt i saken. Mannen er arbeidsledig, men var yrkesaktiv forholdsvis nylig.

Samtidig har ingen konflikt kommet til overflaten i avhøret med 37-åringen som kan forklare at det mangeårige vennskapet mellom ham og Bermudez brått tok slutt.

37-åringen ble stoppet og arrestert i bilen til Bermudez av en politipatrulje på E18 natt til tirsdag, da en observant bilist hadde reagert på vinglete kjøring og manglende bruk av lys. I bilen var det store mengder blod, noe som også har blitt funnet i offerets leilighet og i garasjeanlegget hans.

HUNDESØK: Her søker politiet med hunder etter den drepte nær E18. Dette bildet er tatt cirka en kilometer nord for Ås Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX
HUNDESØK: Her søker politiet med hunder etter den drepte nær E18. Dette bildet er tatt cirka en kilometer nord for Ås Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX Vis mer

- Fraktet liket i heisen

Uten å vekke de nærmeste naboene passerte gjerningsmannen flere leiligheter med den døde eller døende Bermudez og flyttet ham ned seks etasjer i bygården i Maridalsveien. Så ble offeret lagt i sin egen bil i en låst garasje, før gjerningsmannen kjørte avgårde på Østlandet med liket i baksetet.

- Han brukte trolig heisen til å frakte liket, bekrefter politioverbetjent Finn Abrahamsen overfor Dagbladet.no.

Så slutter politiets konkrete spor i en lang tidsperiode, og ingen utenom gjerningsmannen visste i går kveld hvor det antatte liket av Joaquin Bermudez er. Politiet kom i går med en svært uvanlig oppfordring til folk i Oslo og omkringliggende områder:

- Vi ber alle som har containere eller lignende til å sjekke disse, både med tanke på et eventuelt lik og gjenstander som kan knyttes til forbrytelsen, sier Abrahamsen.

ÅSTEDET: Kriminalteknikere undersøkte utleieleiligheten i Maridalsveien hvor 49-åringen, som politiet frykter er drept og dumpet i nærheten av Tønsberg, bodde.
OBSERVERT HER: Politiet håper at folk i miljøet rundt homsestedet London Pub i Oslo kan bidra med opplysninger om den savnede spanske legen Joaquin Leal Bermudez.
DREPT: Den spanske overlegen Joaquin Bermudez (49), som jobbet ved Radiumhospitalet, ble sist sett av utenforstående søndag kveld.
LETESTYRKER: Vestfold politidistrikt hadde store styrker ute for å lete etter 49-åringen som er meldt savnet i Oslo.
BLODIG BILTUR: Den drapssiktede 37-åringen mener han har en plausibel forklaring på hvorfor han kjørte rundt i offerets bil, med baksetet fullt av blodsøl.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!