- Trekker blodige fotspor etter seg

Michael Tetzschner (H) går hardt ut mot Russland og Putin-regimet nå som Utenriksdepartementet peker mot Russland for IT-angrepet i sommer.

PUTIN: UD mener russiske myndigheter står bak IT-angrepet mot Stortinget. Stortingsrepresentant Michael Tetzschner (H) mener Vladimir Putins regime trekker blodige spor etter seg. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov
PUTIN: UD mener russiske myndigheter står bak IT-angrepet mot Stortinget. Stortingsrepresentant Michael Tetzschner (H) mener Vladimir Putins regime trekker blodige spor etter seg. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utenriksdepartementet har i ettermiddag gått ut med at Russland skal ha stått bak IT-angrepet mot Stortinget i slutten av august.

Stortingsrepresentant Michael Tetzschner (H) kaller angrepet for meget alvorlig og mener at dette også definerer cyberdomenet som et område for krigshandlinger.

- På grunn av ødeleggelsespotensialet kan et angrep via digitale veier være jevngodt med vanlig, fysisk sabotasje, sier han til Dagbladet.

- Samme mønster

- Hva gjør russerne her? Viser de makt, at de kan skade oss om de vil? Hvordan tolker du dette?

- Nå skal jeg overlate det til de som sitter nærmere detaljene og skal lage en dypere analyse av dette. Men det er helt åpenbart at man ikke har hatt noen hemninger, tatt i betraktning av at oppdagelsesrisikoen er betydelig. Så kan man også si at dette er det samme mønsteret som man ser i bruken av giftgass, sier Tetzschner.

- Hvordan de bruker giftene, som de vet vil spores tilbake til dem selv, for å gi en beskjed?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer