Trekker «Family Guy»-episode etter Boston-bombene

Refererte til drap av maraton-løpere og bombing.

KUNSTEN OG VIRKELIGHETEN: En episode fra «Family Guy» er trukket fordi den hadde en referanse til dødsfall ved Boston maraton.
KUNSTEN OG VIRKELIGHETEN: En episode fra «Family Guy» er trukket fordi den hadde en referanse til dødsfall ved Boston maraton. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Produsentene av den relativt populære TV-serien «Family Guy», som i Norge vises daglig på Viasat 4, trekker episoden «Turban Cowboy» etter terrorangrepet mot Boston maraton, melder blant annet nyhetsbyrået AP.

Episoden er fjernet fra Fox.com og Hulu.com og det er ingen planer om å sende den på TV igjen med det første.

I episoden blir hovedpersonen Peter Griffin, familiemannen selv, spurt av sportskommentatoren Bob Costas om hvordan han han gjorde det i maratonen. Det blir da vist et klipp av at Griffin sitter i en bil og kjører ned deltakere.

- Jeg satte meg bare i bilen og kjørte. Når det var noen i veien, så drepte jeg ham, svarer hovedpersonen i den animerte satiriske serien.

Senere i samme episode blir Griffin kjent med en terrorist, som planlegger å sprenge en bru. Da hovedpersonen ringer et nummer han fikk av vedkommende, går tilsynelatende en bombe av.

I kjølvannet av Boston-bombene mandag, har noen redigert de to klippene sammen, slik at det kan tolkes som om eksplosjonen i serien også skjedde ved maraton-løpet. Dette har fått enkelte til å hevde at TV-serien forutså terrorangrepet. Det fikk serieskaper Seth MacFarlane til å reagere.

- Det redigerte klippet er avskyelig. Det som skjedde i Boston er en kriminell handling og en tragedie, og mine tanker er hos ofrene, skriver han på Twitter.

Ingen individer eller grupper har så langt tatt på seg ansvaret for terrorangrepet i Boston, som så langt har krevd tre menneskeliv.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer