Smitten synkende i Norge:

Trekker fram Irland som skrekkeksempel

Smitten i Norge er på vei nedover, men situasjonen er fortsatt ustabil, sier helseministeren. Han advarer mot å åpne opp for mye og risikere å ende opp i samme situasjon som Irland.

SKREKKEKSEMPEL: Under dagens pressekonferanse presenterte Bent Høie situasjonen i Irland, og hvorfor dette er noe Norge ønsker å unngå Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge FHIs ukesrapport var det en nedgang på 36 prosent i antall registrerte smittetilfeller forrige uke. Totalt ble det registrert 2972 smittetilfeller forrige uke - en markant nedgang fra uke 1 med sine 4645 tilfeller.

- Likevel viderefører vi mange av de nasjonale tiltakene. Mange er utålmodige, men vi må være varsomme, fordi smitten er høy, sier helseminister Bent Høie.

Høie sier at valget om å ikke åpne mer nå, er en form for selvkritikk fra i høst, da smitten økte etter gjenåpning av samfunnet.

- Vår erfaring fra i høst, er at summen av alle lettelsene vi gjorde nasjonalt, summen av det holdt ikke i møte med bølge to, og det er da en erfaring vi alle må ta med oss, sier han.

Han viser til at det bare er to uker siden Norge satt rekord i antall smittede, med 930 positive prøver i løpet av ett døgn.

- Selv om smitten har gått ned, er den fortsatt altfor høy.

Irland = skrekkeksempel

Helseministeren advarer også om at de smittsomme mutasjonene fra Storbritannia og Sør-Afrika, som har ført til en voldsom økning i smittetilfeller der, også er påvist i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer