Trekker leder-kandidatur

Olaf H. Thommessen (37) har bestemt seg for at han ikke vil stille som kandidat til ledervervet i Venstre mot nåværende partileder Lars Sponheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sponheim ga i går partiets valgkomite beskjed om at han tar gjenvalg og om nødvendig stiller i en kampvotering på partiets landsmøte på Hamar i mars.

Med Thommessens beslutning om ikke å stille som lederkandidat er trolig lederstriden i Venstre over for denne gang.

Dagbladet.no skrev tidligere i kveld at Thommessen kom til å trekke kandidaturet sitt. Han bekreftet opplysningene overfor Dagsrevyen.

- Jeg har kommet til den beslutning at jeg ikke er lederkandidat i Venstre. Etter at Lars offentliggjorde sin beslutning vil det være uansvarlig å trekke partiet ut i en personstrid.

- Når han tar gjenvalg ville mitt kandidatur ført til en veldig uheldig situasjon for partiet og en mulig splittelse, sier Thommessen.

I går ville ikke Thommessen avkrefte at han var lederkandidat, og ville ikke kommentere om han var fornøyd med at Sponheim tok to år til. Han sa likevel at Sponheim var «en suksesshistorie».

- Jeg ser på ham som en nær kollega. Han har vært en suksesshistorie for Venstre når man vurderer innflytelse, selv om vi alle er enige om at vi skulle hatt større oppslutning, sa Thommessen til Dagbladet.

Sponheim har på sin side lovet å være med å bygge opp Thommessen som rikspolitiker.

- Han er det største politiske talentet jeg har hatt rundt meg disse åra. Han har et stort potensial og kan bli en gnistrende politiker, sa Sponheim til Dagbladet.

(Dagbladet.no)

TREKKER SEG: Olaf H. Thommessen (37) har bestemt seg for ikke å stille som kandidat til ledervervet i Venstre.