Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trekker meg ikke ennå

Musharraf håper å unngå sammenstøt med ny statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistans president Pervez Musharraf har ingen planer om å trekke seg til tross for opposisjonens overveldende seier i valget til ny nasjonalforsamling.

På spørsmål fra avisen Wall Street Journal om han vurderer å gå av som følge av støttepartiet PML-Qs dårlige valg, svarer Musharraf «Nei, ikke ennå».

- Vi må bevege oss framover på en måte som sikrer en stabil demokratiseringsprosess i Pakistan, understreker Musharraf overfor avisa.

- Jeg ønsker å samarbeide med ethvert parti og enhver koalisjon ettersom det er i Pakistans interesse.

Dersom han blir sittende, risikerer han å måtte samarbeide med rivalen Nawaz Sharif, leder av opposisjonspartiet PML-N.

- Presidenten har ikke noe mandat for å dele den utøvende makten med statsministeren. Men et sammenstøt kan skje dersom statsministeren og presidenten prøver å bli kvitt hverandre. Jeg håper bare vi kan unngå disse sammenstøtene, fremholder Musharraf. (NTB-AFP).

 I NEDERLAGETS STUND:  Pakistans president møtte tre amerikanske senatorer onsdag etter valgnederlaget: fra venstre John Kerry, Joseph Biden og Chuck Hagel. Foto: Reuters/Scanpix
I NEDERLAGETS STUND: Pakistans president møtte tre amerikanske senatorer onsdag etter valgnederlaget: fra venstre John Kerry, Joseph Biden og Chuck Hagel. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media