Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekker omstridt røykelov

Det blir likevel ikke forbudt å røyke i sin egen hage eller for åpent stuevindu i fylket Montgomery County, rett nord for Washington D. C. Forbudet ble knekket av en global latterbølge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkestinget i Montgomery vedtok i forrige uke en lov der røykere trues med bøter på opp til 750 dollar (rundt 6 700 kroner) hvis de plager andre. Det virker rimelig nok, men definisjonen av «plage» var svært vid.

Blant annet skulle naboer kunne gå til politiet og anmelde røykeren, hvis hans eller hennes røyk seig ut gjennom åpne dører eller vinduer og over hagegjerdet. Det samme gjaldt røyk som kunne bli sugd inn i systemer for ventilasjon og luftkondisjonering.

Selv mange av ikke-røykerne i Montgomery County protesterte mot vedtaket, og mente lovens håndhevere måtte ha annet å ta seg til enn å snuse etter tobakkslukt.

- Vi ble til latter over hele verden, sier fylkestingsrepresentant Michael Subin til avisen Washington Post.

Nå har Douglas M. Duncan i fylkesadministrasjonen i Montgomery County lagt ned veto mot vedtaket. Han sier at kampen mot røyking er viktig, men at den må føres med måte, så ikke røykerne og tobakksindustrien kan framstille seg som forfulgte uskyldigheter.

(NTB)

Hele Norges coronakart