Trekker påstand om spektakulær ministerhenrettelse

Det er ikke sikkert at Nord-Koreas forsvarminister ble henrettet med antiluftskyts, melder Sør-Korea nå.

«FJERNET:» Å være del av den nordkoreanske makteliten er en risikabel øvelse. I går meldte sørkoreansk etteretning at Nord-Koreas forsvarminister Hyon Yong-chol var blitt henrettet med antiluftskyts 30. april. Nå har de trukket påstanden, men framholder at Hyon er «fjernet». Foto: AP Photo/Jon Chol Jin
«FJERNET:» Å være del av den nordkoreanske makteliten er en risikabel øvelse. I går meldte sørkoreansk etteretning at Nord-Koreas forsvarminister Hyon Yong-chol var blitt henrettet med antiluftskyts 30. april. Nå har de trukket påstanden, men framholder at Hyon er «fjernet». Foto: AP Photo/Jon Chol Jin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den sørkoreanske etteretningstjenesten meldte i går at Nord-Koreas forsvarsminister, Hyon Yong-chol, ble henrettet, anklaget for foræderi, etter å ha sovnet under et militærarrangement.

Ifølge meldingen, som ble omtalt også i Dagbladet, skal Hyon ha blitt henrettet med antiluftskyts 30. april, med flere hundre høytstående nordkoreanske militærfolk til stede.

Nå trekker den sørkoreanske etteretningen opplysningene. De framholder at Hyon er «fjernet», men sier nå at det ikke er sikkert at han er blitt henrettet.

- Vi har etteretningsopplysninger om at han er skutt, men det er ennå ikke bekreftet, sier en talsmann for den sørkoreanske etteretningen til ABC.

Den sørkoreanske politikeren Shin Kyoung-min, sådde tvil om opplysningene kort tid etter at meldingen om henrettelsen kom i går.

- Vi så bilder av Hyon på TV i går. Hvis Nord-Korea virkelig har henrettet sin militære nestkommanderende, ville de sørget for at han var vekk fra alle programmer. Det er definnitivt måten de opererer på, sier Shin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer