Russeprodusent:

Trekker russelåt: «Voldtekt er bra, ja det gjør meg glad»

Hyllest av voldtekt og oppfordring til selvmord, vold og salg av narkotika til barnehagebarn. Det skal russen 2019 feste til. «Ment som grov satire», sier musikeren som står bak.

RUSS: I russelåtene til mannen som går under navnet «DJ Pøssycat», oppfordres det blant annet til selvmord. Mens temaer som voldtekt, vold og narkotikabruk går igjen i flere sanger. Video: Duracell 2019/Skjermdump Vis mer

«Voldtekt er bra, ja det gjør meg så glad».

«Heroin er verdens beste medisin».

«Ingen er så stygg som du, du burde revurdere livet ditt og hoppe fra ei bru».

«Jeg steiner deg om du er grell»

«Jeg banker deg i hjel om du ikke holder kjeft».

Slik lyder deler av teksten i russesangen «Duracell 2019» som er laget av produsenten som går under navnet «DJ Pøssycat».

- Tar avstand

Teksten vekker reaksjoner hos flere. Blant dem rektor ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal, hvor fire av de fem medlemmene i gruppa «Duracell 2019» går.

- Jeg synes selvfølgelig innholdet i sangen er helt fryktelig. Det er utrolig trist at denne sangen blir spilt og publisert. Sangen må fjernes, sier rektor ved skolen Odd-Inge Strandheim.

Han var ikke kjent med innholdet i sangen første gang Dagbladet var i kontakt med ham, men kontaktet seinere ungdommene i gruppa og produsenten selv.

- Elevene som jeg har vært i kontakt med tar helt avstand fra innholdet i sangen, og både de og jeg har vært i kontakt med artisten og bedt om at sangen blir fjernet.

Fordømmer egen låt

Det bekrefter også et av medlemmene i gruppa «Duracell 2019» selv til Dagbladet. De fordømmer også sin egen russelåt.

På vegne av gruppa skriver et av medlemmene:

- Vi har ikke vært med på å skrive noe av teksten. Det eneste vi gjorde var å bestille en sang av ham. Vi har selv snakket i gruppa om at teksten ikke er bra, skriver vedkommende, og fortsetter:

- Verken jeg eller andre i gruppa er for dop og voldtekt. Det er galt og ulovlig! Vi har alltid vært motstandere av dette og kommer alltid til å være det.

Medlemmet hevder at gruppa riktignok fikk høre en «demo» av sangen før den ble publisert.

- Vi tenkte ikke mye over teksten der og da. De fleste russesangene er sånn, så vi tenkte ikke over at det var dumt. Vi burde ha spurt om å få hele teksten først for å få lest gjennom den, men det tenkte vi ikke på.

I likhet med rektor hevder medlemmene at de nå har tatt kontakt med «DJ Pøssycat» om dette og at sangen vil bli tatt ned og skrevet om.

- Vi vil så klart ta ned låten etter gruppas henvendelse, og deretter endre den til de blir fornøyd, skriver mannen som kaller seg «DJ Pøssycat» i en melding til Dagbladet. Russelåtsnekkeren ber om å få være anonym.

RUSS 2019: Det var vill festing og topp stemning når Dagbladet fulgte neste års russ på Kos. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Les om ville fester, slåsskamper og sex her: https://www.dagbladet.no/nyheter/vi-drikker-alt-vi-kommer-over/69915148 Vis mer

En av flere låter

«Duracell 2019» er imidlertid bare en av flere sanger som «DJ Pøssycat» har laget.

I låta for «Need for sprit 2019» synges det: «Gi meg sprøyta, sett den inn i tøyta. Jeg vil ha en hore som er fin», «Barnemishandling er ikke greit, med mindre kidden er støgg og feit».

I sangen til «Dyreparken 2019» synges det om å selge kokain til barn i barnehagen, «vi skal sparke ei kjerring fordi det er gøy» og «hun skal blø, hun skal dø, drukne statsministeren min i snø».

Et annet eksempel er fra sangen «Yellow Widow 2019». Der synges det: «Doper hele gjengen ned med klor», «Jeg skal sprenge staten i fillebiter, løp Erna, løp».

I sangen til «The Adventure 2019» synges det: «Jeg vil bare dø, dø, dø», «Du er så jævlig støgg, fy faen bare snu, ta livet ditt nå, bare hopp ned fra ei bru».

- Form for dårlig spøk

Dagbladet har sendt disse låtlinjene til produsenten selv. I en melding skriver «DJ Pøssycat» følgende:

- For det første så er det ikke noe seriøst budskap som skal fram i disse låtene, derimot er det ment som grov satire og parodi på den drøye russelåt-trenden som har pågått de siste åra.

- For det andre er det viktig for oss å påpeke at vi ikke mener noe av det som blir sagt, men heller at det er en slags form for mørk humor. Selvfølgelig er det ikke på noen måte greit å selge narkotika til barn, men dette er som vi skrev over en form for dårlig spøk.

Artisten skriver videre at han forventet reaksjoner da sangene ble laget.

- Nå skal det sies at disse låtene er lagd til og for russen og det har vist seg at er et marked for dem. Når vi startet så var målet vårt å komme i media, for å få til dette måtte vi nødvendigvis dra den absurde trenden videre og overkjøre det litt. Fra russen har vi så å si bare fått gode tilbakemeldinger på låtene.

- Føler du at dere treffer med «satiren»?

- Det er veldig individuelt fra person til person. En ting vi kan si er at om vi ikke hadde truffet, så tror vi ikke folk hadde vært så interessert i låt fra oss.

- Ikke morsomt

DJ-en sier han har full forståelse for at folk kan føle seg støtt av tekstene.

- Men slik vil det alltid være når man lager russelåter i denne stilen.

- Er det noe du angrer på?

- Det er så klart ting vi ville endret om vi kunne, men dette blir da feil når sangen allerede er ferdig og ute på Spotify.

- Du beskriver det selv som mørk humor. Synes du det er morsomt å spøke med disse temaene?

- Nei, så aldeles ikke. Men vi ville ansett dette som mørk humor.

Da denne saken ble skrevet var sangen så langt ikke fjernet fra Spotify.