Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekker saken mot mannen som kappet naboens uthus i to

Påtalemyndigheten har trukket saken mot 41-åringen som delte naboens uthus i to på Nesøya i Asker i april 2014.

RASERT: En nabokrangel på Nesøya utenfor Oslo førte til at den ene naboen kappet dette uthuset i to fordi han mener den ene halvparten sto på hans tomt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RASERT: En nabokrangel på Nesøya utenfor Oslo førte til at den ene naboen kappet dette uthuset i to fordi han mener den ene halvparten sto på hans tomt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot mannen, som er siktet for grovt skadeverk, skulle startet i tingretten mandag. Det gjorde den ikke ettersom påtalemyndigheten har trukket saken, skriver VG. Mannens forsvarer, Trygve Staff, tror saken aldri vil komme opp for retten, mens politiadvokat Knut Christian Braae-Johannessen sier årsaken er at de sivilrettslige spørsmål i saken ennå ikke er avgjort.

- Denne saken handler om skadeverk, men det ligger en sivilrettslig sak i bunn. I påvente av at den skal behandles i Borgarting i mai, så har man valgt å trekke saken fram til den foreligger, sier Braae-Johannessen.

I fjor ble det i tingretten avgjort at naboene ikke har eiendomsrett, men kun bruksrett, på området hvor uthuset sto. Dette er anket av 41-åringen og politiet ønsker altså å vente med straffesaken til denne tvisten er avgjort.

- Saken vil bli vurdert ut ifra resultatet i Borgarting, sier Braae-Johannesen.

Advokat Staff sier til avisen at han oppfatter dette som at saken frafaller helt.

41-åringen nekter ikke for at det var han som rev uthuset, men mener at huset delvis sto på hans tomt, og at han dermed hadde rett til å rive det som sto på hans eiendom.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram