Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stortingsveteran med overraskende beslutning:

Trekker seg etter bitter maktkamp

Er ikke lenger motivert

TREKKER SEG: Fremskrittspartiets Ingebjørg Amanda Godskesen har mistet lysten til å drive politikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TREKKER SEG: Fremskrittspartiets Ingebjørg Amanda Godskesen har mistet lysten til å drive politikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bitter maktkamp i Aust-Agder Frp endte i dag med at stortingsveteran Ingebjørg Amanda Godskesen trekker seg fra nominasjonskampen i partiet.

- Jeg hadde ikke noe motivasjon for å fortsette lenger. For meg selv var dette det riktige nå. Hadde situasjonen vært annerledes hadde jeg ikke trukket meg, sier hun til Dagbladet.

Hun informerte om beslutningen i en følelsesladet tale til nominasjonsmøtet. Godskesen har sittet på Stortinget for Frp siden 2009.

I kampen har partikollegaer blant annet bedt Tyrkias autoritære president Recep Erdogan om hjelp til å kvitte seg med Godskesen.

- Det har påvirket meg mye. Det ser ut som at man kan snakke om sine kollegaer som man vil uten noen form for reaksjon. Men om du er politisk uenig i programmet, så får du refs, sier hun.

Tillitsbrudd

Stridighetene i fylket har sitt utspring i en tøff nominasjonskamp, der partiveteran Ingebjørg Godskesen (59) ble vraket til fordel for Åshild Bruun-Gundersen (30) med 21 mot 25 stemmer 10. desember.

Da den nyvalgte førstekandidaten tre dager senere i fylkestinget stemte sammen med fylkesleder Peter Busch og nestleder Chim Andreas Kjølner og dannet flertall for å slå sammen Vest-Agder og Aust-Agder, eskalerte konflikten. Frp-stemmene ble utslagsgivende.

Lokallagene i Vegårshei, Risør, Froland og Arendal betraktet stemmegivingen som et tillitsbrudd og krevde nyvalg.

På oppdrag i Tyrkia

For å roe gemyttene ble Frp’s organisasjonsutvalg sendt til Sørlandet, anført av stortingsrepresentant Helge Andre Njåstad (leder) og fylkesleder i Hordaland Gustav Bahus (nestleder). En rekke lokallag deltok på dialogmøtet, det samme gjorde Åshild Bruun-Gundersen. Motkandidat Ingebjørg Godskesen kunne ikke være tilstede fordi hun var på oppdrag i Tyrkia, utnevnt av Europarådet som rapportør for oppfølging av menneskerettigheter

Det var da Terje Stalleland, gruppeleder i Grimstad Frp, tok til orde for at Tyrkias hardhendte leder Recep Erdogan kanskje kunne komme det hardt prøvede fylkespartiet til unnsetning.

- Hvis ikke Erdogan hjelper oss, så kommer hun vel hjem igjen, skal Stalleland ha uttalt til latter fra flere av de frammøtte. Blant dem som lo var Godskesens stortingskollega Helge Andre Njåstad.

Han understreket overrfor Dagbladet at det ikke var en hånlatter.

Dagbladet kommer med mer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling