Trekker seg etter utskjelling av ulvevenner

- Hvis de høye herrer ikke aksepterer mitt ulvesyn, har jeg ingenting i et viltfaglig utvalg å gjøre.

I ALLE KANALER:  Ove Mellem støttet ulvejegerne bak den lukkede rettsdøra og skjelte ut rovdyrforkjempernes representant før han trakk seg som leder av viltutvalget i Elverum kommune. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
I ALLE KANALER: Ove Mellem støttet ulvejegerne bak den lukkede rettsdøra og skjelte ut rovdyrforkjempernes representant før han trakk seg som leder av viltutvalget i Elverum kommune. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den folkevalgte viltlederen i Elverum, Ove Mellem (Sp), som ble rikskjendis  i går etter å ha skjelt ut «angiver» og ulveforkjemper Dag Bjørndal for åpne mikrofoner utenfor rettslokalet i går, trakk seg i går kveld fra vervet som leder av viltfaglig utvalg i kommunen.

Da kommer han dagens lukkede formannskapsmøte i forkjøpet.

Både Høyre-ordfører Erik Hanstad og Arbeiderpartiets gruppeleder Ingvar Midthun har reagert på Mellems uttalelser i saken til støtte for ulovlig ulvejakt.

Etter å ha pratet med ordføreren og andre politiske ledere  i går kveld,  fyrer Mellem løs mot sine folkevalgte kolleger:

- Støtte fra hele landet - Jeg trekker meg. Hvis de høye herrer i kommunen ikke aksepterer mitt syn i ulvesaken og mitt syn på rovdyr; ja da har jeg ingenting i viltfaglig utvalg å gjøre. Støtten fra hele landet teller mye mer enn kritikk fra politikere i Elverum, sier den tidligere viltlederen til Østlendingen.

- Responsen har vært enorm fra Finnmark i nord til Sørlandet i sør. Politiets og Økokrims ressursbruk og storaksjon mot jegere har virkelig engasjert, sier Senterparti-politikeren til avisa.

I går ble to av de tolv siktede ulvejegerne varetektsfengslet, og i dag skal minst fire av de andre framstilles for varetektsfengsling.

- Skikkelige familiefedre Torsdagens fengslingsmøte var lukket -  med høy temperatur i den betente ulvejaktsaken på utsiden av de stengte dørene.

- Jeg snakker ikke med angivere! utbrøt Mellem med adresse til rovdyrforkjemper Dag Bjørndal fra Aksjonen rovviltets røst noen meter unna.

Mellem møtte opp med lue med logoen «Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk» og uttrykte sterk støtte til de to fengslede jegerne fra Elverum.

- De er arbeidssomme, skikkelig familiefedre, kommenterte Mellem om de to jegerne bak sden låste rettsdøra.

 

OVERRUMPLET:  Rovdyrtalsmann Dag Bjørndal hører på Mellems beskrivelse av han som en angiver utenfor rettslokalene i Elverum i går. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
OVERRUMPLET: Rovdyrtalsmann Dag Bjørndal hører på Mellems beskrivelse av han som en angiver utenfor rettslokalene i Elverum i går. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer