Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekker seg fra alle verv

Frp-politiker og ordførerkandidat Trond Birkedal trekker seg med umiddelbar virkning.

SIKTET: Frp-politiker i Stavanger, Trond Birkedal, er siktet for å ha nakenfilmet menn uten deres samtykke. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX.
SIKTET: Frp-politiker i Stavanger, Trond Birkedal, er siktet for å ha nakenfilmet menn uten deres samtykke. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-politiker og ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal trekker seg i kveld fra alle sine verv i Frp på grunn av siktelsen for nakenfilming av menn.

«FrP-politikeren som er siktet for overtredelse av straffelovens bestemmelser om ulovlig filming har i kveld bedt om fritak fra alle verv i partiet, herunder også kandidaturet på kommune- og fylkestingslisten ved høstens valg.  Mannen har i tillegg til dette nå altså med øyeblikkelig virkning trukket seg fra alle øvrige tillitsverv lokalt og sentralt i partiet», heter det i en pressemelding fra partiet.
  
- Svært lei seg - Jeg har i kveld vært i kontakt med mannen, og det var i samtalen med meg at han ba om å få fritak fra alle sine verv i partiet. Han er svært lei seg for situasjonen som er oppstått og ga uttrykk for at han var opptatt av at partiet lokalt og sentralt ble minst mulig skadelidende for det som har skjedd. Han var og svært opptatt av at lokallaget nå får den nødvendige ro til å håndtere situasjonen, sier generalsekretær i FrP, Geir A. Mo.  
Ønsker rask avgjørelse
- Jeg er svært skuffet og lei meg over det som er skjedd, og vil uttrykke min sympati med de involverte. Samtidig er jeg glad for at han gjennom sin advokat har gitt uttrykk for at han ønsker en raskest mulig etterforskning og avgjørelse i saken. At han nå har bedt om fritak fra sine verv og listekandidatur viser også at han innser alvoret i saken, sier generalsekretæren.

Det er nå styret i lokallaget som må ta stilling til hva som skal skje med kommunevalglisten.

-Jeg har bedt dem i morgen ta stilling til hvorvidt de ønsker å avvikle et nytt nominasjonsmøte for å velge en erstatter, eller om de ønsker å levere inn listen uten hans kandidatur, sier Mo i pressemeldingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling