Trekker seg fra alle verv

Jan Birger Medhaug fikk ikke plass i fylkesutvalget. KrF-politikeren trekker seg fra alle verv i Rogaland fylkesting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som en reaksjon på avgjørelsen, trekker Medhaug seg fra KrFs fylkestingsgruppe i Rogaland og fra alle verv i fylkestinget. Medhaug sier til NTB at dette ikke betyr at han melder seg ut av KrF. Han vil møte i fylkestinget og gjøre en best mulig jobb for alle som stemte på ham ved valget.

Medhaug fikk tilbud om lederstillingen i samferdselsutvalget i fylkestinget, men dette mener han ikke var nok.

- Jeg sto på førsteplass på lista til fylkestingsvalget, og jeg fikk stor oppslutning ved valget. Derfor mener jeg at det var naturlig at jeg automatisk fikk rang som nummer én. Noen begrunnelse for hvorfor det ikke skjedde har jeg ikke fått, sier Medhaug.

Beklager sterkt

Fylkesleder Kari Austerheim Silde beklager sterkt at Medhaug ikke ønsket å bli leder i samferdselsutvalget.

- Han ga uttrykk for at han ønsket plass i fylkesutvalget. Da han ikke fikk et slikt tilbud, valgte han å trekke seg fra fylkestingsgruppa, men han vil møte i fylkestinget og fortsette som KrF-representant, sier fylkeslederen til NTB.

Silde synes det er trist at Medhaug reagerer slik han gjør.

- Vi har fått mange henvendelser fra partimedlemmer om å gi Jan Birger ledervervet i samferdselsutvalget. Han er en dyktig samferdselspolitiker, sier Silde.

Straffereaksjon

Medhaug er fylkesvaraordfører i Rogaland enda en uke før det er slutt på tillitsvervene på fylkesplan.

Han er svært skuffet over det som skjedde i kveld, og sier selv at han har vist en grensesprengende tålmodighet overfor partiet.

- Jeg hadde håpet at partiet skulle komme seg på sporet igjen. Derfor har jeg holdt ut i tro på at det skulle ordne seg ved konstitueringen. Jeg sto på førsteplass og ble valgt inn fra Rogaland KrF med rang nummer en. Derfor lå det i kortene at jeg burde delta på den mest sentrale arenaen i fylkespolitikken, sier Medhaug.

Han sier at det virker som det som er skjedd på en måte er fylkespartiets egen interne straffereaksjon.

(NTB-Svein Kristoffersen)