Liz Truss:

Trekker seg fra BBC-intervju

Liz Truss, favoritten til å bli britenes nye statsminister, sier hun ikke har tid til å la seg intervjue av BBC. Opposisjonen og motkandidat Rishi Sunak er misfornøyde.

KAN BLI STATSMINISTER: Liz Truss, som leder an i toryenes lederkamp og ligger dermed an til å bli Storbritannias neste statsminister, sier hun ikke har tid til å la seg intervjue en-til-en av BBC. Hun blir møtt med kritikk fra motstander Rishi Sunak og opposisjonen i Labour. Foto: Rui Vieira / AP / NTB
KAN BLI STATSMINISTER: Liz Truss, som leder an i toryenes lederkamp og ligger dermed an til å bli Storbritannias neste statsminister, sier hun ikke har tid til å la seg intervjue en-til-en av BBC. Hun blir møtt med kritikk fra motstander Rishi Sunak og opposisjonen i Labour. Foto: Rui Vieira / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Medarbeiderne til Truss, som ligger svært godt an i toryenes lederkamp, sier hun «ikke lenger klarer å finne tida» til å la seg intervjue en-til-en, tvitret BBC mandag.

– Vi beklager at det ikke har vært mulig å gjøre et dybdeintervju med begge kandidatene, trass i at vi har gjort avtale om dette, heter det videre.

Truss' motstander Rishi Sunak lot seg intervjue av BBC-veteranen Nick Robinson tidligere i august.

– Var svært fornøyd med å ha sikret et dybdeintervju med Truss på BBC. Er både skuffet og frustrert over at det har blitt avlyst, tvitret Robinson.

En kilde i Truss-kampanjen opplyser til det britiske nyhetsbyrået PA at hun ikke kan delta fordi hun er opptatt med å skaffe seg så mange stemmer som mulig og på å forberede seg på arbeidet med å danne regjering.

SKVETTER TIL: Britisk politiker Liz Truss skvetter til av at programlederen i en TV-sendt debatt besvimer i studio. Vis mer

Truss, som i dag er utenriksminister, blir av opposisjonen i Labour anklaget for å snike seg unna spørsmål om kritikk hun har fått fra både partiet og Sunak.

– Det britiske folket får ikke være med på å bestemme hvem som blir den neste tory-statsministeren, og nå ser det ut til at Liz Truss prøver å unngå enhver form for offentlige spørsmål, sier Labour-toppen Conor McGinn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer