Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekker seg fra KrF

Gro Skartveit er bystyremedlem for KrF i Stavanger. Men nå trekker hun seg fra partiet: Skartveit har fått kvinnelig kjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gro Skartveit ga det kristne miljøet i Norge noe å tenke på i 1997 da hun ga ut boken «Ulvar i lammeflokken - om predikantar, makt og overgrep mot kvinner». I boken skrev hun om hvordan en predikant på Vestlandet misbrukte rollen sin som sjelesørger og forgrep seg på henne.

Nå ryster Skartveit nok en gang i grunnvollene til konservative kristne. Hun har fått ny kjæreste - en kvinne - og velger å trekke seg fra vervet som bystyrerepresentant for KrF, skriver Stavanger Aftenblad.

Skartveit vil ikke være talskvinne for homofile i kristne miljøer, men kommenterer privatlivet sitt fordi det har begynt å gå mange rykter. Hun sier at hun vil stå for det hun gjør:

- Jeg vil ikke leve i det skjulte. Jeg vil være sann i det jeg gjør, sier hun til Stavanger Aftenblad.

KrFs bystyregruppe har ikke prøvd å ekskludere Skartveit, men de har heller ikke gitt henne støtte. Til nå har hun ikke fått svar på om kjærlighetslivet hennes vil få konsekvenser for renominasjon ved neste valg.

Skartveit mener at hun ikke har partiets tillit og velger å trekke seg. Partimedlemmer sentralt har takket for at hun trekker seg og på den måten viser respekt for partiet, skriver Stavanger Aftenblad.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart