Trekker seg fra prestisjepris

Etter at Dagbladet stilte henne spørsmål om «Brobyggerprisen» sitt samarbeid med organisasjonen Muslim World League, som eksperter knytter til Saudi-Arabias autoritære regime, trekker Cecilia Brækhus seg som juryleder for prisen.

TREKKER SEG: Cecilia Brækhus trekker seg fra vervet som juryleder for «Brobyggerprisen». Foto: Terje Bendiksby / NTB
TREKKER SEG: Cecilia Brækhus trekker seg fra vervet som juryleder for «Brobyggerprisen». Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg gikk inn i dette for å være med på å bygge broer mellom ulike kulturer og religioner. Jeg har nå blitt gjort kjent med forhold jeg burde vært informert om tidligere. Disse opplysningene gjør det umulig å fortsette mitt samarbeid med organisasjonen, sier Cecilia Brækhus i en pressemelding.

Meldingen kommer etter at Dagbladet stilte Brækhus spørsmål om hennes verv som juryleder for den såkalte «Brobyggerprisen».

Dagbladet forteller i dag historien om hvordan Mohammad al-Issa - tidligere justisminister i Saudi-Arabia, nå leder for den Saudi-baserte organisasjonen Muslim World League (MWL) - fikk tildelt prisen i år, etter at MWL først hadde betalt Aamir J. Sheikh og Kjell Magne Bondevik over fire millioner kroner.

Sheikh er grunnleggeren av prisen, og annonserte tildelingen sammen med Bondevik.

- Dette kjenner jeg ikke til, sa juryleder Brækhus da Dagbladet spurte om kontakten mellom Sheikh og MWL.

Aamir Sheikh kommenterer:

- Dette kom overraskende på meg. Hvis Brækhus hadde kontaktet meg på forhånd ville jeg ha gitt henne all nødvendige informasjon, slik at hun ikke trengte å bygge på Dagbladets ensidige fremstilling. Det er veldig synd at hun trekker seg, men det er bare å ta hennes beslutning til etterretning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer