Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekker seg på nytt fra toppjobb

Kommunaldirektør Lasse E. Johannessen trakk seg etter Holmenkoll-sprekken, fikk ny toppjobb, men nå har han trukket seg igjen.

GÅR: Tidligere kommunaldirektør Lasse E. Johannessen i Oslo kommune trekker seg fra stillingen som internasjonal direktør. Foto: John T. Pedersen
GÅR: Tidligere kommunaldirektør Lasse E. Johannessen i Oslo kommune trekker seg fra stillingen som internasjonal direktør. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Dagbladet.no): Johannessen (64) var kommunaldirektør for næring og idrett i Oslo kommune og styrte ombyggingen av Holmenkollen skianlegg. Like etter at budsjettsprekken på 600 millioner kroner ble kjent, ble det annonsert at Johannessen måtte gå fra toppstillingen. Også hans ansvarlige byråd, Anette Wiig Bryn (Frp) måtte gå av. Men like etter ble han tatt inn i varmen på rådhuset igjen som internasjonal direktør.

Dette til tross for at han, ifølge kilder, ikke hadde erfaring fra internasjonalt arbeid, at han helst ikke flyr, og at han har diskutable engelskkunnskaper.

Etter at Dagbladet omtalte saken, har Johannessen nå også valgt å trekke seg fra stillingen som internasjonal direktør og bli delvis pensjonist.

Pensjoneres
Forbauselsen skal ha vært stor i rådhuset da Johannessen fikk toppjobben som internasjonal direktør, men etter at Johannessen måtte slutte som kommunaldirektør, gjensto et problem. Han hadde nemlig krav på å få en ny direktørstilling. Denne har han nå takket nei til.

—Johannessen kommer til å gå av med delvis førtidspensjon og han kommer delvis til å jobbe videre i Oslo kommune i en stilling med et bredere fokus, sier kommunaldirektør for byrådslederen, Nils Holm, til Dagbladet.

Stillingen som direktør for internasjonalt kontor i Oslo kommune vil nå bli utlyst.

—Arbeidet med en kunngjøring er i gang, sier Holm.

—Hvorfor valgte Johannessen å trekke seg?

—Det har jeg ingen kommentar til. Johannessen må selv få svare for seg, sier Holm.

Johannessen har jobbet i Oslo kommune i 45 år. Han har vært kommunaldirektør i over 20 år, sist i byrådsavdeling for næring og idrett, og  har også vært sosialsjef i Oslo i 10 år.

GIGANTSPREKK Byggingen av det nye Holmenkoll-anlegget er i gang. Det skal stå klart til ski-VM, men budsjettet sprakk med 600 millioner kroner. Foto: Scanpix
GIGANTSPREKK Byggingen av det nye Holmenkoll-anlegget er i gang. Det skal stå klart til ski-VM, men budsjettet sprakk med 600 millioner kroner. Foto: Scanpix Vis mer

—Ingen kommentar
I en pressemelding på Oslo kommunes nettsider fra 3. september slås det fast at «Lasse Johannessen vil tiltre som direktør i internasjonalt kontor». Men når Dagbladet tar kontakt, mener han at det ikke har vært så klart.

— Jobben ved internasjonalt kontor var et av flere tilbud, men det er et tilbud jeg har takket nei til, sier Johannessen.

Han avviser at han har trukket seg fra jobben.

—Jeg kan ikke trekke meg fra en stilling jeg ikke har takket ja til, sier Johannessen.

— Hvorfor takket du nei til tilbudet?

— Det har jeg ingen kommentar til.

— Bidro artikkelen i Dagbladet om manglende engelskkunnskaper og flyskrekk til at du takket nei?

— Nei, selvfølgelig gjorde den ikke det.

— Hva skal du gjøre framover?

— Det har jeg ingen kommentar til.

GIKK: Byråd for næring og kultur, Anette Wiig Bryn (Frp), måtte gå av etter den voldsomme budsjettoverskridelsen på det nye Holmenkollanlegget. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
GIKK: Byråd for næring og kultur, Anette Wiig Bryn (Frp), måtte gå av etter den voldsomme budsjettoverskridelsen på det nye Holmenkollanlegget. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling