Trekker seg som advokat for Dungs ektemann

Advokat Mikkel Mundal røpet taushetsbelagt informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mikkel Mundal trekker seg som advokat for Dung Tran Larsens ektemann, etter at han røpet taushetsbelagt informasjon under en pressekonferanse lørdag.

Politiadvokat Sidsel Isachsen reagerte spontant på Mundals opptreden og varslet Bergen tingretts administrator, Håkon Rastum om hendelsen. Etter et møte med Rastum beklaget Mundal at han hadde røpet taushetsbelagt informasjon, og henstilte til pressen om ikke å gjengi informasjonen.

Mundal blir nå politietterforsket for å ha brutt tingrettens pålagte taushetsplikt, skriver BA.no.

Politiet har bedt om å få utlevert TV-opptakene fra pressekonferansen. Opptakene vil være viktig bevismateriale, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til avisen.

Dung Tran Larsens 32 år gamle ektemann og hans mor (59) ble søndag fengslet i to uker. Retten ville løslate ektemannens far (62) og bror (34), men aktor påkjærte dette. Faren blir derfor sittende i varetekt til en avgjørelse er tatt i lagmannsretten, mens ektemannens bror løslates fordi påtalemyndigheten ikke fikk medhold i påkjæringen.

Alle de fire ble pågrepet torsdag 23. august. De er siktet for forsettlig drap, alternativt frihetsberøvelse. Ingen av dem har erkjent straffskyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer