Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trekker seg som IMF-leder

Overgrepssiktede Dominique Strauss-Kahn.

TREKKER SEG: Dominique Strauss-Kahn trekker seg som leder for Det internasjonale pengefondet (IMF). Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/SCANPIX
TREKKER SEG: Dominique Strauss-Kahn trekker seg som leder for Det internasjonale pengefondet (IMF). Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Overgrepssiktede Dominique Strauss-Kahn trekker seg som leder for Det internasjonale pengefondet (IMF), melder Det internasjonale pengefondet i en uttalelse.

Les Strauss-Kahn sitt oppsigelsesbrev her på engelsk eller fransk.

Strauss-Kahn er siktet for å ha forsøkt å voldta en stuepike på et hotellrom i New York.

I en uttalelse sier 62-åringen at han har informert styret i IMF at han trekker seg med umiddelbar effekt, melder BBC.

- Det er med bunnløs sorg at jeg i dag føler meg tvunget til å overlevere styret min søknad om avskjed som generaldirektør i IMF, heter det i en uttalelse fra Strauss-Kahn, sier han i en uttalelse til pengefondet.

- Akkurat nå tenker jeg først og fremst på min kone, som jeg elsker mer enn noe annet, på mine barn og på min familie og venner, sier han.

- Jeg tenker også på mine kolleger i IMF, sammen har vi gjort så mange store ting i løpet av de siste tre åra og mer, sier han.

- Jeg ønsker å si til alle at jeg fornekter å ha gjort alle påstandene som er satt mot meg, sier han I uttalelsen og legger til:

- Jeg vil bruke all min styrke, all min tid og all min energi på å bevies min uskyld.

Den tidligere IMF-sjefen sitter for tiden i varetekt på Rikers Island i New York.

I dag vil mannens forsvarere gjøre et nytt forsøk på å få ham løslatt mot kausjon, slik at slipper å sitte i det beryktede fengselet.

IMF-sjefens forsvarere kommer til å foreslå tiltak som vil gjøre det umulig for ham å flykte, selv om han slippes ut av fengsel, ifølge rettsdokumenter som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Forslaget går ut på at Strauss-Kahn skal utstyres med elektronisk fotlenke og holdes i husarrest på Manhattan.

Dagbladet kommer med mer.

OPPSIGELSEN: Her er oppsigelsesbrevet fra den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn til sin tidligere arbeidsgiver Det internasjonale pengefondet.
OPPSIGELSEN: Her er oppsigelsesbrevet fra den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn til sin tidligere arbeidsgiver Det internasjonale pengefondet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media