LEDET DEMONSTRASJONER: Trusselsiktede Ubaydullah Hussain har vært i front for «Profetens Ummah» ved flere anledninger, blant annet under demonstrasjonen utenfor USAs ambassade i fjor høst. Foto: Sara Estiri
LEDET DEMONSTRASJONER: Trusselsiktede Ubaydullah Hussain har vært i front for «Profetens Ummah» ved flere anledninger, blant annet under demonstrasjonen utenfor USAs ambassade i fjor høst. Foto: Sara EstiriVis mer

Trekker seg som leder av Profetens Ummah

Ubaydullah Hussain bekrefter konflikt med andre norske islamister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslomannen Arslan Maroof Hussain (27), bedre kjent som Ubaydullah Hussein, går nå tilsynelatende helt ut av den mye omtalte norske islamistgruppa Profetens Ummah.

27-åringen har vært regnet som leder og talsmann for gruppa.

- Det stemmer at jeg trekker meg. Jeg gir ingen intervjuer før neste uke, av hensyn til Profetens Ummah, skriver Hussain i en epost til Dagbladet.

Han kunngjorde at han trekker seg som leder via Facebook-kontoen sin i natt.

- Personfokus «Jeg har etter nøye vurdering trukket meg som leder og Amiir for Profetens Ummah. Det er flere årsaker til dette, blant annet at det har vært for mye fokus på meg som person og for lite på gruppens ideologi og budskap», skriver Hussain på Facebook.

Han legger ikke lenger skjul på at det den siste tida har vært splittelse i den lille klikken av oppmerksomhetssøkende islamister.

- Selv om det har vært krefter i Profetens Ummah som tydelig har vist sin motstand mot min lederstil og meg personlig, er de alle mine brødre i Islam, skriver Hussain.

Han tilføyer at han støtter arbeidet deres så lenge det er i henhold til Koranen og Sunnah (de religiøse handlingene innført av Muhammed).

I familiekonflikt For en uke siden skrev Dagbladet at Hussain av sikkerhetshensyn har fått politibeskyttelse etter en familiekonflikt.

Tidligere har TV 2 meldt at strid rundt 27-åringens nylig inngåtte ekteskap førte til at han måtte tilkalle politiet da flere aggressive menn fra ektefellens familie oppsøkte ham i februar.

Familiefeiden skal ha bidratt til at andre Profetens Ummah-medlemmer ble stadig mer misfornøyd med Husseins framtreden.

Det har også preget mediedekningen av 27-åringen i år at han til tross for sitt hat og motstand mot det norske demokratiet, nyter godt av velferdsstaten.

Ifølge TV2 får Ubaydullah Hussain hver måned utbetalt 19000 kroner fra Nav.

Trusselsiktet Hussain, som er født og oppvokst i Norge, har lenge vært i søkelyset til både Politiets sikkerhetstjeneste og oslopolitiet.

Flere medier har tidligere meldt at Hussain sammen med flere norske islamister, med tilknytning til Profetens Ummah, har vært i Syria for å slutte seg til grupper som kjemper mot president Bashar al-Assad.

I oktober i fjor ble Hussain arrestert for trusler mot to journalister - Nina Johnsrud i Dagsavisen og en Aftenposten-reporter - og mot Det Mosaiske Trossamfund. Han ble løslatt måneden etter, men skal ennå være siktet i saken.

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47», skrev Hussain på Facebook, med lenke til en VG-artikkel om at jøder i Norge savnet politibeskyttelse.

I januer i år skapte 27-åringen igjen kontrovers. Da gikk Hussain ut på Facebook og i Dagbladet og hyllet terrorangrepet mot nordmenn og andre vestlige ofre ved In Amenas-anlegget i Algerie.

- Den norske befolkningen skal vite at regjeringens utenrikspolitikk bidrar sterkt til situasjoner som denne i Algerie. Regjeringen har blod på sine hender, og er direkte årsaken til at norske liv er i fare, sa han blant annet den gang.

Tidligere har Hussain videreformidlet en Facebook-melding fra meningsfellen Arfan Bhatti, der norske soldater i Afghanistan ble beskrevet som «levende blink, levende lik». PST har også undersøkt en melding der Hussain uttalte at han håper utenriksminister Espen Barth Eide «blir rammet av Allahs forbannelse».