Kristian Tonning Riise:

Trekker seg som leder for Unge Høyre

- Jeg er blitt konfrontert med at medlemmer i Unge Høyre ved flere anledninger har reagert på min atferd, skriver han på Facebook.

GÅR AV: Kristian Tonning Riise trekker seg som leder for Unge Høyre som følge en følge av metoo-kampanjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GÅR AV: Kristian Tonning Riise trekker seg som leder for Unge Høyre som følge en følge av metoo-kampanjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag kveld opplyste Kristian Tonning Riise sentralstyret at han går av som leder for Unge Høyre.

Beslutningen ble tatt som en følge av metoo-kampanjen, skriver han på Facebook. Han presiserer at det ikke foreligger noen varsler mot ham, men erkjenner at han ved flere anledninger «har utvist dårlig dømmekraft og blitt konfrontert med det».

- Metoo-kampanjen har vært en vekker for veldig mange. Det har den også vært for meg, skriver Riise.

Han skriver at sentralstyret hele tiden har vært kjent med at planen hans var å gå av til sommeren, etter to perioder som leder.

- Jeg har likevel meddelt sentralstyret i kveld at jeg går av som leder i Unge Høyre nå. Metoo-kampanjen har gitt grunnlag for refleksjon, og jeg er blitt konfrontert med at medlemmer i Unge Høyre ved flere anledninger har reagert på min atferd.

- Har blitt konfrontert

- Jeg vil understreke at det ikke foreligger noen varsler og at jeg aldri med vilje har forsøkt å oppføre meg ufint mot noen, men erkjenner at jeg ved flere anledninger har utvist for dårlig dømmekraft og blitt konfrontert med det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer