Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristian Tonning Riise:

Trekker seg som leder for Unge Høyre

- Jeg er blitt konfrontert med at medlemmer i Unge Høyre ved flere anledninger har reagert på min atferd, skriver han på Facebook.

GÅR AV: Kristian Tonning Riise trekker seg som leder for Unge Høyre som følge en følge av metoo-kampanjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GÅR AV: Kristian Tonning Riise trekker seg som leder for Unge Høyre som følge en følge av metoo-kampanjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag kveld opplyste Kristian Tonning Riise sentralstyret at han går av som leder for Unge Høyre.

Beslutningen ble tatt som en følge av metoo-kampanjen, skriver han på Facebook. Han presiserer at det ikke foreligger noen varsler mot ham, men erkjenner at han ved flere anledninger «har utvist dårlig dømmekraft og blitt konfrontert med det».

- Metoo-kampanjen har vært en vekker for veldig mange. Det har den også vært for meg, skriver Riise.

Han skriver at sentralstyret hele tiden har vært kjent med at planen hans var å gå av til sommeren, etter to perioder som leder.

- Jeg har likevel meddelt sentralstyret i kveld at jeg går av som leder i Unge Høyre nå. Metoo-kampanjen har gitt grunnlag for refleksjon, og jeg er blitt konfrontert med at medlemmer i Unge Høyre ved flere anledninger har reagert på min atferd.

- Har blitt konfrontert

- Jeg vil understreke at det ikke foreligger noen varsler og at jeg aldri med vilje har forsøkt å oppføre meg ufint mot noen, men erkjenner at jeg ved flere anledninger har utvist for dårlig dømmekraft og blitt konfrontert med det.

Videre skriver han på Facebook at han i seinere tid har vært mer bevisst på sin egen oppførsel, og innrømmer at han ikke har vært god nok til å ta de riktige vurderingen.

- Dette er derfor et viktig signal til de av oss som besitter lederroller at vi må gå i oss selv og tenke gjennom hvordan vi både skal ta ansvar og sørge for at en viktig opprydning ikke stopper opp, skriver Riise.

Riise var vararepresentant på Stortinget for Hedmark Høyre i forrige periode. Sist høst toppet han partiets liste i hjemfylket og ble valgt inn på fast plass. 29-åringen sitter også i Stortingets arbeids- og sosialkomité, skriver NTB.

- Ikke mottatt varsler

Til NTB forteller Unge Høyres generalsekretær, Maria Barstad Sanner, at hun har blitt kontaktet av medlemmer som har reagert på Riises oppførsel. Samtidig opplyser hun om at hun støtter Riises beslutning.

- Dette er episoder og oppførsel han har blitt konfrontert med, og jeg har vært tydelig på hva vi som organisasjon forventer av ham som leder, skriver hun.

Sanner forteller at hun ikke har mottatt noen varsler om Riise, men dersom noen likevel har opplevd noe ubehagelig eller upassende, skal det være trygt for dem å ta kontakt.

- Dersom noen likevel har opplevd noe som er ubehagelig eller upassende i Unge Høyre, oppfordrer jeg dem til å ta kontakt med meg. Vi er en organisasjon hvor det skal være trygt å varsle. Alle skal oppleve å bli tatt på alvor og bli godt ivaretatt, sier hun til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!