TREKKER SEG: Republikaneren Rand Paul trekker seg som presidentkandidat, to dager etter nominasjonsmøtet i Iowa. Her sammen med kona Kelley. Foto: AP Photo/Nati Harnik/NTB Scanpix
TREKKER SEG: Republikaneren Rand Paul trekker seg som presidentkandidat, to dager etter nominasjonsmøtet i Iowa. Her sammen med kona Kelley. Foto: AP Photo/Nati Harnik/NTB ScanpixVis mer

Trekker seg som presidentkandidat

Rand Paul gir seg to dager etter Iowa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikaneren Rand Paul trekker seg som presidentkandidat, to dager etter nominasjonsmøtet i Iowa.

Den 53-årige senatoren fra Kentucky fikk bare 4,5 prosent av stemmene under Republikanernes nominasjonsmøte mandag og endte dermed på en femteplass.

- Det har vært en utrolig ære å kjøre en prinsipiell kampanje. I dag vil jeg avslutte der jeg startet, klar og villig til å kjempe for frihetens sak, sier Paul i en uttalelse.

Ted Cruz var den som stakk av med seieren i Iowa, med en oppslutning på 27,65 prosent. Donald Trump kom på andreplass på 24,31 prosent, mens Marco Rubio og Ben Carson fikk henholdsvis 23,09 og 9,31 prosent.

Paul er den andre republikaneren som trekker seg etter nominasjonsvalget i Iowa. Først ut var Mike Huckabee. Fem av de opprinnelig 17 utfordrerne til partiets presidentkandidatur, trakk seg før nominasjonsprosessen ble sparket i gang i delstaten Iowa mandag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram